Annandagen

Nu är julen (nästan) över. Det blev mycket mat, mycket presenter och mycket familj. Däremot blev det väldigt lite snö. Kändes inte så juligt men det blev ju mörkt snabbt och då kunde man låtsas att snön låg tjock över marken. Vår julafton började med en vattenläcka i köket. Mamma och pappa hade det för 6 år sedan också. Då bodde de i en bunker i tre månader. Det blir nog samma sak nu. Fast byggarna kommer inte förrän imorgon så köket ser fortfarande likadant ut (förutom en vattendammsugare som står och låter). Men efter minikrisen så fick vi börja fira jul på riktigt. I år var det mer paket än någonsin och vi höll på från ungefär 18 till 24. Galna grejer!



Som sig bör kläddes granen dagen innan dopparedagen. Efter det spelade vi Alfapet och jag vann såklart.



Sedan var det dags för Kalle Anka...

och som varje år klarade jag av att se ungefär tio minuter innan ögonen blev för tunga...fast jag var inte den enda som somnade till sveriges käraste jultradition..



Efter vi hade vaknat upp och Kalle och hans vänner hade önskat God Jul var det dags för den efterlängtade julmaten. Som jag hade längtat!





Och efter maten blev det klappöppning.





Jag fick massa bra saker utav mamma och pappa. En sak som jag fick var den här:



Den här hittade jag redan på min födelsedag i Schweiz. Men Patrick förstörde mitt köp genom att peka ut allt som var opraktiskt med ryggsäcken. Dumma han. Men nu fick jag den i julklapp av mamma och pappa istället. Så jag var glad. Dessutom är det faktiskt så att jag är en ryggsäckstjej, jag är inte en sån tjej som hellre har fyra väskor för att det är fult med ryggsäck. Och det är väldigt praktiskt av mig! Men jag tycker ändå att det är viktigt att ryggsäcken är snygg och den här är fett snygg.

På juldagen var jag hemma hos Erika. Det var jättekul att få se alla igen. Vi spelade singstar men jag kunde i princip ingen låt. Jag hänger inte riktigt med i svenska musikvärlden längre. Men en låt kunde jag så den sjöng jag: Eva Dahlgren - Vem tänder stjärnorna:-). Runt 23 drog tjejgänget till Garbo och jag drog hem. Men det var en väldigt mysig kväll igår! Tack finaste ni!

Idag ska familjen Lanz till TGI friday och sen ska vi gå och se på Hair på stadsteatern. Fast det är en överraskning, så mamma och pappa vet ingenting. Mamma tror att vi ska spela Boule (vart kommer den gissningen ifrån) och pappa tror att vi ska åka skidskor i Kungsträdgården (haha!)..jag hoppas att dom blir glada. Dom läser aldrig min blogg och jag hoppas att dom inte börjar idag för då är överraskningen förstörd. Efter musikalen kommer Patrick att befinna sig i Sthlm och då får jag pussa på honom igen. Det ska också bli mysigt!

Jag hoppas att ni har haft en lika fin jul som jag och njut av ledigheten!

Massa, massa kramar
/Rebecca

Snart har jag Sverige under mina fötter..

Idag är det fjärde advent och mindre än en vecka till arets högtid. Men innan vi är där har jag tva prov och ett arbete att skriva. Men sen är det bara jul, Sverige, svensktalande människor och härligheter som gäller. Jul är ett litet tema hos oss. Jag gillar jul, framförallt för att det oftast paminner mig om att jag snart far aka hem. Patrick gillar inte jul. Han är inte sa julig. Om man vill vara extrem sa är han Grinchen i en lite mindre grön form. Nej, sa farligt är det inte. Jag far spela julmusik varje söndag och hela den här veckan. Sa det är helt ok. Dessutom sa far jag alltid en adventskalender av Patrick. 24 sma paket med massa shoklaaa. Dessutom sa köpte han en gran till mig förra aret eftersom att jag inte kunde aka hem till Sverige. Han kanske inte ogillar julen sa mkt som han säger. Han tittar till och med pa Sunes Jul med mig varje dag. Han är nog en julälskare i en Grinchen kropp.



Göran Gran har lyst med sin tillvaro sedan den 27 November, liksom alla paketen. Se och lär mina vänner, alla julklappar innan den första december. Take that Suckers!

Nagra händelsen och insikter:
1.  Jag har inte varit i Sverige pa ett halvar. Jag blev gratfärdig idag när jag insag det.

2. Jag bakade lussebullar igar. Dom blev jättebra.

3. Jag har bara 2 Lussebullar kvar. Jag gav bort fem och sammanlagt var det tjugo (suupperstora Lussebullar)..Det är gott med lussebullar.

4. Igar kväll tog jag ledigt fran pluggande och gick pa bio med min finaste Helen. Jättemysigt att träffa Helen igen och hänga pa Starbuckan. Filmen "Happy New Year" var däremot pinsamt dalig.



Jag med Helen pa Starbucks. Men för ett ar sedan. Jag sag ungefär precis likadan ut igar sa det fick duga.

6. Jag är miljarder ar efter alla andra. Först var det skype, nu är det "how I met your mother". Roligt program och Barney är lik Erik Paulsson. Fast Barney är homosexuell och det är inte Erik.

7. Idag var världen vit när jag vaknade. Tog en underbar fjärde advents promenad innan eftermiddagspluggningen. Finns det nagot underbarare än en problem i ett vinter wonder länd. Nej, jag tror inte det.

En bild pa lussebullarna pa den tiden da de fortfarande fanns.:-)



Mysig fjärde advent pa er!

Kram


RSS 2.0