Jag är en delicatoboll

En helt vanlig, fast väldigt bra fredag. Jag började morgonen med statistikföreläsning. Än sa länge hänger jag med, känner att jag förstar (det var andra föreläsningen), men det känns bra. Min statistikförmaga skulle nog imponera. Ragga upp nagon med lite regressionskoefficienter, inkremenell validitet och semipartialkorrelation (jag vet ju bara var allt heter pa tyska, sa ursäkta min daliga svenska). Efter det begav jag mig pa en lang promenad med den andra mannen i mitt liv, hot doggen Bam. Mitt knä är fett mycket bättre och solen stod högt pa himlen. Alltsa, skulle jag kunna springa lika snabbt och länge som Bam, da skulle inte Jungfrau vara ngt problem.
 
 
Bam ville inte posa för mig. Jag tänkte liksom en hund med alperna i bakgrunden. Han tänkte, kan jag kissa här? Men man kan skymta alperna i bakgrunden, om man kollar bakom Bams rumpa och langt bort in the horizon. 
 
  
När Patten senare tog ut Bam pa en joggingtur var han mer villig att vara med pa kort. P säger alltid att Bam gillar mig mer än honom. Jag tycker att vi kan enas om att sa icke är fallet. 
 
Svennetjejerna hade köttbulleabstinens och fragade om jag ville följa med till IKEA. Da behöver man inte fraga tva ganger. I am game!
 
 
Köttbullar hittade vi. Jag skulle äta pizza med puttefnask när jag kom hem sa jag höll mig till Rivella. Men tjejerna verkade nöjda med köttbullarna. Och delicatobollen. Jag var nöjd med min shopping. Svenska snacks. Sa lycklig blir en expat när man kan köpa svenska snacks. Nam, nam, nam. Köpte även lite andra grejer, kan ju inte lata bli. Bland annat köpte jag den här:
 
 
En mjukisgris till Bam. Han fick med sig sin juckpartner hit men den gick sönder och Patrick som är den arga av oss, tog bort den för att det var bomull över hela lägenheten. Sa jag köpte en liten gris som han kan leka med istället.
 
Nej, nu ska jag ga och göra Patrick sällskap.
 
See you tomorrow!




Ak hem till ditt land bitch

Igar kom the little Rascal tillbaka till mig och Pat. Bam. Han är verkligen en rolig liten prick. Han har fatt mig att värma till djur. Litegrann iaf. Men till Bam. Han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt svennehjärta. 
 
 
Efter att Patten kom hem och gjorde Bam sällskap, begav sig Helen och jag till Cissi för ett riktigt semlaparty. Semla är inte att underskatta. Bra skit. Bra sällskap bör inte heller underskattas. Bra skit.  Självklart blev det mkt snack om helgens bravader. Dom är fina dom, svennetjejerna. 
 
 
 
Mätt som en plätt rullade jag och Helen hem runt tio snaret. Helen ska till Sverige idag, ikväll blire Aviciikonsert för henne. För mig blir det antingen kortspel eller IKEA. Inte lika spännande. Hur som helst, sa upplevde jag och Helen rasism one on one pa vägen hem. Jag har aldrig upplevt det, inte Helen heller tror jag, sa vi är fortfarande rookies. Vi satt pa bussen när en ung kille klev pa och skrek: Ak hem till ert land, bitch! Vi blev sa chockade för man maste nästan ge killen en eloge för sin snabba reaktionsförmaga. Han kom liksom in pa bussen och började gapa pa en gang. Snappade upp direkt att vi inte pratade schweizerbajstyska med varandra. Helen gick i taket pa en gang och började skrika efter honom. Han kom tillbaka, men han var mallös. Hög som ett hus. Sedan gick han iväg. Helen var väldigt upprörd. Jag tog det mer piano. Liten kille, med liten hjärna och liten snopp. Säkert. Vi funderade pa hur vi skulle hämnas. Sla ngt i huvudet pa honom? Vi bestämde oss för att ta "the high road". Ignorera honom. Men det är klart att man blir ledsen och jag blev nog lite chockad. Kan bara tänka mig hur det maste kännas för människor som maste uppleva rasism varje dag. Det är kränkande. Men som sagt, man ska aldrig glömma bort hur sma sadana människor är. Att allt bottnar i osäkerhet och okunskap. Skulle jag aka hem lilla gubben? Moi? Skulle inte tro det. Sa kvällen slutade kanske inte pa bästa sätt, men det var en mysig kväll. Och det fina välkomnandet som jag fick av Bam fick bli plaster pa saret.
 
Nej. nu maste jag till skolan innan jag i blixfart maste hem igen sa att inte virvelvinden är ensam för länge. 
 
Kram. 
 


En observation och en shout out

Eller det kanske är en mer icke-observation fran min sida. Jag har tagit över Patricks cykelljus. När jag fragade P om han inte behöver ljusen själv svarade han att  han inte behöver dem da han använder en gammal militärcykel till jobbet som har sadana där ljus som man trycker mot hjulet. Han kan visa mig ngn gang hur de ser ut. Och nog för att jag är yngre än Patrick men jag har faktiskt ocksa haft sadana cykelljus och jag var mer förvanad över att man inte fortfarande använder dem. Har inte märkt att de inte använts längre. Borde kanske ha gjort det, eftersom att jag vare sig har inbyggt ljust pa min MTB eller pa min racercykel. Langsam as usual. 
 
Sedan kom jag pa att jag glömde ge Sophia cred för bade min och Helens sminkning i lördags. Hon är himlans duktig och det är kul att vara lite mer sminkad än usual. Sa tack sa  jättemkt för att du tog dig tid att sminka oss!
 
  Pingla ett och pingla tva efter en sminkningssession. 
 
Kram


Hemma där pappa kommer ifran


Igar begav jag mig till pappas hemtrakter. Där han är född och uppvuxen. Hos farmor och farfar är det alltid äta och spela jass som star pa dagsschemat. Sa vi började med en jass.
 
 
Pappa var glad trots att han förlorade. Jag har gjort en notis i slutet av det här inlägget. Jassregler. För den som är intresserad. Världens mest komplicerade kortspel. 
 
Eftersom att mitt knä kändes mkt bättre begav vi oss pa en "promenad". Farsan är fit, sa det var mkt uppat och snabb takt. Över en mil gick vi. Mitt knä känns okej idag, sa det är väldigt bra. Däremot sa maste jag nog vila idag. 
 
 
 
 
 
Alltsa, vilket land. Det är sa sjukt vackert. Jag kommer aldrig att vänja mig. En utav de största fördelarna med Schweiz. Nu är det dags för skola. Men som sagt, jassregler finns nedan. För den som är intresserad. 

För den intresserade
 

Jassregler "Schieber" 4 personer.
 
En jasskortlek har bara 36 kort. Fran sexan och upp till ess. Man spelar i lag. Tva och tva. Man spelar till 2500 poäng i vanliga fall. I första omgangen spelar ruter sju ut. Den som har ruter sju far alltsa välja vilken färg som är trumf i den omgangen. Trumfen slar alla andra färger. Knäckten är högst, nian är näst högst. Och sedan som vanligt. Men bara när det gäller färger som är trumf. Röd är värd normala poäng, svart är värt dubbelt. Tiorna är alltid värt tio poäng, sa dom är bra. Man maste följa färg, även trumf, FÖRUTOM knäckten, som man kan lägga när man vill. Man kan även fa extra poäng om man har tre i rad, sa far man 20 poäng, fyra i rad, 50 poäng, fem i rad, 100 poäng. Om man har alla av ngt far man 100 poäng. Om man har alla nior far man 150 poäng, om man har alla knäcktar, sa far man 200 poäng. Om man har ngt maste man säga det när man lägger ut första kortet FÖRUTOM när man har kungen och damen i trumffärgen, det kan man säga när man lägger det sista (antingen damen eller kungen) eller pa slutet. Det ger 20 poäng. Tar man hem alla stick sa far man 257 poäng (100 poäng extra, da det alltid är 157 poäng man spelar om). Lagen börjar alltsa varannan gang, kan man inte börja, kan man skjuta över det till sin medspelare. Da maste han säga vad som är trumf och sedan maste du spela ut. En liten nackdel självklart. Men det är inte allt. Man kan även säga att man vill spela uppifran och ner, eller nerifran och upp. Uppifran och ner ger 3 gangen poängen, nerifran och upp ger 4 gangen poängen. Da är inte ngn knäckt eller nia viktig, utan det högsta eller det lägsta (esset eller sexan är högst), attan ger massa poäng, ett kort som i vanliga fall inte är värt ngnting. 
 
Jag har säkert glömt jättemkt men som tydliggörs i texten, det är komplicerat. Jag älskar det. Kan jassa dagarna i ända. I början kunde jag inte lata bli att skratta mest hela tiden, eftersom att reglerna är sa störda. Konstiga liksom. Men när man kan dem, sa är det roligt. 
 
Nu. Skola. Hej. 

Rhytm is a dancer

Iförrgar var det dags för svensk tjejfest nummer 2. Förfecke hemma hos mig och sedan utgang vid ishockeyarenen som ligger femton minuters gangavstand härifran. Egentligen var jag personligen inte sa sugen pa blickpunktpartyt som det kallas. Anledningen är att de bara spelar house. Och jag gillar det inte. Gillar och dansa men house är inte my cup of tea. Men, när vi blev erbjudna gratisbiljetter, tänkte jag, gratis är gott. Sa det blev blickpunkt igen. Och vilken kväll sen. Vi tar det fran början. 
 
 
Som sagt. Förfest hemma hos mig. Snacks i mängder, shots, bal och mycket trevlig sällskap. Bra förfest. Jag vill även passa pa att klappa mig själv pa axeln. Jag hade byxor pa mig när vi gick ut. Hjärnspöken har i manga ar spökat i huvudet och gjort det omöjligt för mig att ha byxor pa mig. Klänning har varit mitt val, byxor har känts omöjligt. Sa i lördags var dagen da jag konfronterade mina hjärnspöken och tog byxor istället för klänning eller kjol. Kanske inte later som en stor grej, men för mig var det det. Jag har aterigen tagit ett stort steg i rätt riktning. 
 
 
 
 
  Runt halv tolv var vi framme vid kalaset. Röda mattan var utrullad och fotografen var pa plats. Det är alltid väldigt mkt folk pa blickpunkt, eller iaf de gangerna jag har varit där. Mycket folk, housemusik och ingenstans att sitta. Jag kom in och tänkte att jag nog inte kommer att bli alltför langvarig. Ack sa fel man kan ha. 
 
 
Vi var nog relativt städade till en början iaf. Tills Lena satte igang allsangen och vi sjöng langa tuttar pa Bengt i kör. OCh sen var det kört. Festen var igang. 
 
 
 
 
Vi gjorde dansgolvet till vart palats och röjde om (som man kan se rätt tydligt pa bilden). Klockan halv sex var festen slut och vi rullade ut. I vanlig Blickpunktanda brakade vi med taxichauffören för att han tog för mkt betalt. Helen drog det gamla kortet att hon var polis. Haha. Om jag ska vara ärlig vet jag faktiskt inte om det blev nagot billigare. Men den jäveln ville ha alldeles för mkt pengar för den resan. 
 
Väl hemma somnade Helen pa en minut. Jag gick in till en sovande Patrick. Musik pa högsta volym. Klockan var ju ända efter sex. Tänkte att han skulle bli glad. Det blev han inte. Sedan blev det fjortis. Spydde som en gnu och innan jag somnade hade jag tydligen sagt till P att han maste köra mig till sjukhuset sa att jag kan magpumpas. Sedan somnade jag. Vet inte riktigt vad jag hade tänkt att Patrick skulle köra mig pa, eftersom att vi inte har ngn bil. Cykeln kanske? Det hade varit en söndagssyn för morgonpigga schweizare. Han väckte mig kvart i ett och sa att om jag inte gar upp nu sa missar jag matchen. Jag gick saklart upp och det var en väldigt konstig känsla. Jag var fortfarande dyngrak. Jag var liksom inte bakis utan full och tänkte att livet är en fest, life is a dancefloor. Jag kanske skulle ta mig en dagens till? Det gjorde jag inte och fyllan förvandlades sakta men säkert till en bakfulla. 
 
Helen, vikingen, duschade och drog till Bern för att handla bakismat. 
 
 
Världens största burgare. Jag orkade inte äta upp hela menyn. Och det brukar inte vara ett problem för mig. Inte ens Patrick orkade äta upp och han hade ända sprungit 13 km pa morgonen. Efter matchen sa gick vi och lade oss igen. Tva timmar. Jag hade kunna fortsätta sova men ngn matta far det vara. Jag och Patten kollade pa despicable me. Bra film, kan verkligen rekommenderas. Och de kalla pommes friten blev var middag. Efter det skypade P med sin kära vän Martin som bor i Washington. Han som vi bl.a. ska besöka när vi aker till US and A. Jag hade da tillräckligt med energi för att städa upp minnena fran gardagen. Sen blev det stup ner i säng. Känner mig fortfarande inte hundra om jag ska vara ärlig, men som av ett mirakel sa är mitt knä mkt bättre idag. Det kanske var lite dans som var botemedlet. Jag känner av det lite grann men inte alls som jag gjorde i lördags. Sa idag ska jag aka till farmor, farfar och pappa och pappa ska ta ut mig pa en vandringstur.
 
Det var historien om min lördag. En bättre lördag. Tack tjejer för att ni är sa jävla bra.
 
Kram
 
 
 


Måååååååååååååål

Fredag. Ingen skola och tid att skriva D-uppsats, ja tjena, för det hände ju. Iaf inte igar. Pa förmiddagen gjorde jag massa annat, ni vet sadana där grejer som man inte ens kan aterberätta senare. Typ, jag gjorde ngt, men vet inte vad. Klockan ett var det semifinal mellan Sverige och Finland. Sophia och Helen kom förbi och vi hejade sa vi blev gula och bla. Men det var det värt, för vi vann ju!
 
 
Schweizisk bild och svenskt ljud. Förvirrande at times eftersom att bilden var ungefär 20 sekunder före. 
 
 
Jaaaa, vi vann!
 
Efter att tjejerna hade gatt, sa bjöd jag Patrick pa nagot han aldrig har ätit och jag aldrig har gjort själv, fiskgratäng. Jag blev orolig när han höll pa att spy av doften när jag pocherade fisken. Han tyckte att det luktade för mkt fisk. Patrick, fiskgratäng. Tycker du att det later som att det är fisk i? Men, den blev sjukt god. Klapp pa axeln och Patrick har inte ätit fiskgratäng för sista gangen.
 
 
Jag gjorde min gratäng med sej. Och fisken blev svinbra, sa sej kan jag verkligen rekommendera om man ska göra fiskgratäng. I receptet skulle det vara pommes duchesse. Jag älskar pommes duchesse men helt ärligt sa var jag för lat för att styra upp det igar. Sa det fick bli gammal, hedlig potatismos. Men det blev gott det med! Kul att prova nagot nytt när det blir bra. Dessutom finns inte fiskgratäng i Schweiz sa det är en bra rätt att bjuda vara schweiziska vänner pa.
 
 
Inte sa fiskig nu va, Patten?

Ikväll ska vi ha svensk tjejkväll här och sedan bege oss ut pa äventyr. Sa jag aterkommer. Imorgon förmodligen. 
 
Puss

 


Ohne dich

"Ohne dich" är en kampanj för att visa att inte alla i Schweiz star bakom initiativet som vill förbjuda människor fran EU att komma hit och studera eller arbeta. Sprida glädje! Mycket bra initiativ. Sadana grejer gillar jag:-). Här är bilden pa mej och Pat.
 

 


http://www.ohnedich.ch/ohnedich/rebecca-patrick
 
Nu blir det match. Heja Sverige!

Finally

Igar bokade vi äntligen var resa till landet Patriot. Egentligen ville vi aka redan förra aret, men livet kom emellan. Men nu är det dags. Patrick och min första "riktiga" resa tillsammans. En resa som är längre än fyra dagar. Som jag längtar. 
 
Vad vi ska göra? Vi ska börja med att hälsa pa tva kompisar i Washington. Karin och Martin. Karin är svensk, Martin är schweizare. Han jobbar för den schweiziska ambassaden där. Vi har inte sett dem pa över ett ar, sa det ska verkligen bli roligt. Efter det flyger vi till San Fransisco. Där ska vi cykla över golden gate bridge, hälsa pa alcatraz, ga de smala gatorna fram, Lombard street och fika. Äta donuts:-). Jag ska iväg och köpa en reseguide sa listan kommer säkert att fyllas, sakta men säkert.
 
Efter det hyr vi en bil, schvissar ner till Los Angeles. Patrick är inte sa intresserad, sa besöket blir kanske inte sa langvarigt. Men jag vill se Beverly hills, stjärnorna i marken, hollywood och sen vill jag ga pa nöjespark. I love it. 
 
Efter det drar vi vidare mot grand canyon och alla nationalparker i inlandet. Det är Patricks grej. Och min. Jag älskar att vandra, sa ett par fina dagar där, skulle sitta fint. Efter det, kommer vi ta oss till Las Vegas. Patrick är intresserad av casinos, jag är intresserad av lyxhotellen som man far bo i för ingenting. Ska bli riktigt coolt. Jag är sa upprymd, jag hör motorerna starta langsamt in the back of my mind. 
 
 
Du och jag. Nu är det var tur. 
 
Uppe med tuppen. Har föreläsning kvart över atta. Jag är osäker pa om det ens är lagligt att ha en statistikföreläsning sa tidigt. Maste kollla upp det. Hur som helst, min allra sista statistikföreläsning, alltsa föreläsningen är ju aterkommande nu i ett halvar, men sedan, aldrig mer statistik. Idag ska vi börja morgonen med multipel regression. Spännande. Tur att jag kan drömma mig bort om US and A.
 
Puss och kram
 
 

Leva i nuet

Det är svart att leva i nuet och vi gör det sällan. Vi lever i da, sen men sällan i nu. Att leva i nuet är väldigt populärt inom psykologin just nu, mindfulness är ordet pa allas läppar. Jag försöker att leva i nuet mer, inte hela tiden, i vart samhälle gar det inte att leva i nuet hela tiden. Men att leva i nuet kan även ha negative konsekvenser. Som idag. Jag stod och väntade pa taget hem. Smockfullt med folk. Taget kommer. Jag lever i nuet (läser pa min mobil) och gar rakt in i en stolpe. Jag gjorde inte illa mig, men det var fett pinsamt. Pang sa det bara. Undra vad folk tänkte om mig da? Lilla flicka som inte kan lägga ner mobilen i mer än trettio sekunder för att ga pa taget ordentligt. Och för att vara ärlig sa handlade det nog mer om OS än om att leva i nuet. Den här gangen.
 
Puss

Min pappa, skidkungen

Skön helg. Jag körde en jobb pa lördagsmorgonen och sedan drog jag till min pappa och min farfar i Evilard där jag bor. Farmor är ju pa sjukhus sa vi var där bade lördag eftermiddag och söndag eftermiddag. Hon är pa bättringsväg.
 
Pa lördagen var vi även pa födelsedagskalas, världens sötaste kusinbarn fyllde 3 ar. Även mitt andra kusinbarn var där, även han väldigt söt. Pa kvällarna spelade vi det schweiziska kortspelet jass. Världens mest komplicerade kortspel känns det som ibland. Men ack sa roligt. Pa söndagen kom även min kära Patrick och vi kunde spela jass pa riktigt. Fyra ska man egentligen vara. Tyvärr sa har jag inga bilder. Mobilen kände att den behövde vila. 
 
Planen var skidakning pa mandagen. Vädret sag inte ut att bli sa bra men en viking är alltid en viking. Sa vid drog upp i bergen. Vi var uppe pa toppen med första liften. Och tur var det. Det var nag arets finaste skiddag. Ni vet, eller iaf ni som aker skidor, en sadan där dag när det har snöat natten innan dvs. pudersnö deluxe, sol, ungefär sex minusgrader, inte ett moln pa himlen och vindstilla. Helt sjuk dag. Men nu kollar vi pa bilder istället. 
 
 
Jag är en bergsmänniska. Jag älskar bergen. Aka skidor, vandra, you name it, I am there! Terapi för själen. Hur kan detta inte vara rogivande?
 
 
Glada hobbyskidakare.
 
 
Jag och Pappeli vid starten av Loberhornrennen. Jag kom etta. Pappa kom sist.
 
 
 
 
Pappa och jag. Framför vilket berg? Ni som är i alperna, ni borde veta:-).
 
 
Dagen avslutades som sig bör. Med ostfondue. Den perfekta middagen efter den perfekta skidakningen.
 
Nej, men nu ska jag inte mala upp allting som perfekt. För hade det varit perfekt hade jag inte suttit här nu med ett knä som jag inte kan stödja mig pa. Jag hade inte haltat runt som en efterbliven hund da. När vi kom ner fran backen sa märkte jag av mitt knä. Och det blev bara värre och värre. Jag har sa jävla ont idag. Jag hoppas att det är för att jag överansträngde knät. Vi körde ju mycket offpist och i pudersnö, vilket jag är väldigt ovan med. Dessutom är mina skidor fran 1800-talet och jag har inte servat dem pa säkert tre ar. Vilket iochförsej är mitt fel. Jag hoppas som sagt att det är en överansträngnign av knät. Däremot ramlade jag typ tusen ganger, sa det kan även ha vridits fel. Jag avvakta och ser. Här är iaf filmen pa en utav mina miljoner vurpor och pappa, skidkungen. 57 ar och bäst i backen. 

Nej, nu ska jag halta iväg till skolan. Nu blev det brattom. Hall tummarna för att mitt knä blir bättre snart. Massa kramar.
 
Hej. 
 
 



 
 

God morgon världen

Tack för all motivation. Välbehövligt! Helen tyckte t.om. att jag borde skriva mer om träning. Vi far se om jag lägger upp lite mer bilder pa myggan när hon lyfter skrot.
 
Igar blev det en kväll i romantikens tecken. Eller kanske inte. Jag och Patrick at hamburgare. Kollade film och at fuskm&ms som smakade socker. Han var sa trött (daren gar ju upp fem nästan varje morgon för att cykla eller ga ut och springa. Sedan jobbar han minst tio timmar. Jag tycker att han ska tagga ner lite. Det tycker inte han) sa han orkade inte ens kolla klart filmen. Slutet pa american hustle far vänta. Jag var hos läkaren sa det var P som styrde middagen. När jag kom hem deklarerade han:
 
- Jag stod där och stekte bacon, tog fram ost och stekte hamburgare. Och jag kan säga det redan nu, det är första och sista gangen jag äter LCHF, för annars kommer jag aldrig orka springa ett maraton. 
Jag sag ut som ett fragetecken. 
- I`m just saying. Jag behöver kolhydrater.
Fragetecken. ?. 
- Ja, massa fett och inga kolhydrater. Det är väl det ni svenskar kallar LCHF?
Nu fattar jag.
- Aha. Jo det stämmer. Men Patrick, vi ska äta 600 gr hemmagjorda pommes frites ocksa. Tror du att det är kolhydrater i pommes frites?
- Aa juste. Fan jag glömde bort potatisen. 
 
Jag antar att Patrick i ett svagt moment trodde att jag hade börjat pa LCHF eftersom att vi at hamburgare utan bröd och använda ett salladsblad istället. Men det är inte för att jag är pa ngn diet utan för att hamburgebröd som man köper alltid är torra som Ulf Lundell. Och att jag alltid maste äta sa konstigt när vi äter bröd till. Det är iaf tur att P inte äter LCHF,  han skulle nog bli tjock av allt fett och pommes frites han skulle äta:-). Han tyckte däremot att det var jättegott att använda sallad istället för bröd, sa det var en liten seger för mig. 
 
Inga bilder fran igar. Däremot lite bilder fran i onsdags. Vi hade tjejmiddag hos Helen. Helen, Sophia, Cissi, Catrine, Bam och myself. Skagenröra, köttbullar med potatis, gräddsas, lingonsylt och gurka. Och sa en delicatoboll pa det. Slank ner. 
 
 
Jag har typ aldrig gjort köttbullar förut. Men de blev helt ok. Det som jag var mest orolig för var sasen. För sas har jag verkligen aldrig gjort fran scratch. Jag bjöd Patten pa beef Wellington en gang och till det ville jag göra en rödvinssas. Ni vet en san där där man hackar massa grönsaker och kokar och har sej. Den blev sa salt att den inte gick att äta. Försökte rädda den med socker men det gick inte. Fail. Det fick bli beef wellington utan sas. Hur som, gräddsasen lyckades faktiskt. Den blev inte superbra, den kan bli bättre, men helt klart godkänt. Jag tror att "problemet" ligger lite i att fond här ser ut som buljong och att jag insag för sent att man maste reducera fonden själv. I Sverige är ju fond trögflytande, eller missminner jag mig? Aja, skitsamma. Bättre Onsdag hur som. 
 
 
Fina tjejerna. Jag vet inte om ni kan se det men det ser ut som att jag har hundben eftersom att Bam är under mig. Det har jag alltsa inte. Jag har fortfarande tva, helt vanliga ben. Synd kanske, fatta och springa ett maraton pa fyra ben, det maste ju vara en fördel?
 
Klockan är nu tio över fem. Gick upp galet tidigt. Ska aka till farmor och farfar och hänga där i helgen. Pappa Rolfeli is around. 

Kram

 
 

The point of no return...

...används inom sexualterapi. Men passar även här. Imorse outade jag att jag ska springa ett maraton. Inte vilket som helst, utan Jungfrau maraton. Ungefär hälften platt, hälften rakt upp. I bergen. Fruktansvärt jobbigt, men det ska bli riktigt roligt. Inte bara maratonet själv, utan vägen dit. Helen har ju sprungit fem (eller är det sex?) ar i rad. Sa det ska bli kul att springa med henne. Eller snarare, i hasorna pa henne. Snabb som en vessla den där Helen. 
 
Anders Nissar sa till mig att, ja du är ju ingen maratonlöpare, utan mer en sprinter. Och jag ger A.N rätt. Jag och P körde en sprint i söndags efter var joggingrunda. Jag var snabbare än honom och han sa att han skulle sätta 700 kronor (100 CHF) pa att jag var snabbare än alla hans kompisar. Det tror iochförsej inte jag, men jag är snabb. Däremot höll han pa att somna springandes eftersom att jag är sa langsam.  Har svarare med längre sträckor (jag är ju lika lang som överkropparna av vissa maratonlöpare, sa jag kan ju skylla lite pa det. Lite iaf.). Men jag ska ska fixa det. Träning och disciplin. Ska nog ga bra. Jag är svag mentalt men far ta kraft av P och Helen. Jag har tänkt att lägga upp min träning typ sahär:
 
Mandag: 10 km (med malet att klara 10 km pa 50 min) (Jag är som sagt galet langsam just nu)
Tisdag: Intervaller ca.40 min. Träna mage och ländrygg 20 min.
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrketräning 90 min.
Fredag: 10 km (med samma mal som mandagen)
Lördag: Vila
Söndag: 15-20 km. 
 
Typ sa. Jag maste träna mycket för annars kommer jag inte klara det. Och jag ska upp för det där jävla berget. Mitt problem är att jag väldigt snabbt far hall. Inte alltid, men det händer och det är irriterande.   Jag läste lite om hall pa nätet och sag att det kan bero pa att man inte värmer upp ordentligt och att man kan fa hall utav det. Sa just nu maste jag tyvärr springa första km väldigt sakta. Men det hjälper och jag far inte hall längre.  
 
Jag körde en mil idag. 64.5 min. Det första tio minuterna sprang jag väldigt sakta för att undvika hall. Men kunde köra sista tva minutrarna pa 14 (jag sprang pa band). Det är snabbt. Och sen höll jag pa att dö. Jag hoppas att jag kan klara 60 min nästa vecka. Det visar sig. 
 
Jag förstar att detta kanske är ett galet trakigt inlägg och jag lovar, detta ska inte bli en träningsblogg. Men jag vill skriva här ibland, framförallt när jag förbättrar mig. Gör träningen lite roligare liksom. Men inte för mkt. Jag hatar träningsbloggar. Om det är ngn som är sugen pa att komma till Schweiz och kolla sa gar loppet av stapeln den 13 September. Det är verkligen underbart vackert. Efter att vi har sprungit blir det mat i alperna. Och prosecco saklart. Innan det blir fest i festtältet. Sa kom och heja pa mig och Helen. Vi lovar att springa i blatt och gult. 
 
Jag välkomnar väldigt gärna tips och motiverande ord. Jag behöver all hjälp jag kan fa. 
 
 Och sa bildbeviset. Pa att jag är anmäld iaf.  

 

För att jag är kvinna and damn proud.

Detta inlägg passar extra bra idag. Vet ni varför? För att jag var pa en arbetsintervju. För ett jobb pa avdelningen för jämställdhet mellan kvinnor och män pa universitetet. Ett drömjobb kan man säga.

Okej, here we go. Och ursäkta svammigheten. Jag far helt enkelt inte riktigt ihop det.  

Det här är för Lisa pa Allegarden i Bro. Den ensamstaende mamman till tva sma barn. Undersköterskan. Lagavlönad i en värld som domineras av kvinnor. Som tjänar för lite. Som inte hinner fundera pa om tröjan hon sätter pa sin dotter är bla eller rosa. Eller orange. Petitesser som blir just det, petitesser. Det här är till Hilda. Pensionerad. Som äter sylta pa burk och hoppas att den nästa generationen kvinnor ska fa en bättre sista tid i livet än vad hon har. Och funderar pa vad hen betyder. Varför blir jag kallad hen? Jag är ju en hon.  Och det här är till alla medelklassfeminister, som till skillnad fran Lisa och Hilda faktiskt kan göra skillnad. Men som fokuserar pa det allra minsta, allra oviktigaste. Det här är en käftsmäll till er. För ni (vi) förtjänar en. Om ni ska kämpa, kämpa pa riktigt.

 

Problem. I mina ögon finns det tva som väger tungt som bly. Det första. Det största. Sverige, ett utav världens mest jämställda länder. Men ett land där kvinnor fortfarande tjänar mindre än män, där han fortfarande sitter i sin stora kontorsstol, sin kostym och chefsposition. Medan hon springer med kaffe, svarar i telefon eller torkar bajsblöja. Och när pensionen kommer. När man ska slippa jobba och njuta. Da sitter han (och en eventuell fru) i bersån och dricker saft och äter kanelbullar. Hon, lever knapert. Far sitta pa sin bajsblöja och fundera pa vad hon kunde ha gjort annorlunda. För hon tycker egentligen ocksa om saft.

 

Vi måste öppna vara ögon. Ta bort solglasögonen som ger ett sånt fint, ljust sken. Och se verkligheten. Kvinnan blir strukturellt och konsekvent diskriminerad. Alla yrken som domineras av kvinnor präglas av en lägre lön än i yrken som domineras av män. Det är det absolut viktigaste. Det är här vi ska ställa ner bada fötterna, ta fram alla vapen vi har och kämpa. Kämpa för högre löner i kvinnodominerande yrken, öka jobbstatusen inom vården och andra yrken där majoriteten är kvinnor som stämplar in och sätter pa sig tofflor. Kämpa för att vi, Sverige, ska inse värdet i att vårda våra gamla och våra sjuka, det genererar inga pengar men det är viktigare än allt annat. Och ge de människor (kvinnor i majoritet) den uppskattning och framförallt, lön de förtjänar. Tacksamhet. Ge dem en pension där det finns nog pengar för saft och bullar. Och skratt och dans. Smärtfria dagar och nätter. Njutning i den sista delen av livet. Tacka dem så som de förtjänar, hjälpa dem så som de har hjälpt andra.

 

Och precis som alla andra anologier och kedjor, så hänger allt ihop. Det andra, blytunga problemet, hänger ihop med det första. Lite i alla fall. Det handlar om rosa och blatt. Det handlar om han och hon. Eller hen. Problemet är att vi maste lösa problemet. Och det kan vi inte göra när vi fokuserar pa att han ska fa bära rosa och hon ska fa leka med bilar. För mig en självklarhet, som borde ha fatt föbli just det, en självklarhet. Fram med bilar, blatt, rosa och dockor. Lat barnen leka. Vi behöver inte göra det mer komplicerat än sa. Och framförallt inte slösa sa fruktansvärt mycket energi pa det. Diskutera att kön inte är viktigt och att hen ska bli „the new black“. Vi ska fokusera pa det som gör ondast. Börja i ena ändan och jobba oss fram, langsamt. Börja med det relevanta och sedan fokusera pa detaljer.

 

Genusfragan. I nutidens Sverige. Jag håller med genusproffsen i mycket. Vi ska undvika att uppfostra våra barn i stereotypiska mönster. Vara medvetna om att de existerar och hjälpa våra barn att hitta rätt plats i livet. Att hitta det som man kallar „sig själv“, oavsett om man är tjej eller kille. Däremot har jag ett stort problem med den vind som kommer från nord, det extrema. Och det som vi ser i media. Hen. Det könsneutrala.

 

De extrema genustänkarna har gatt tillbaka till det vi kallar „tabula rasa“. John Locke och filosofin om empirism. Att barn föds som tomma papper. Som man bara kan skriva på. Den idèn lämnade vi för över femtio år sedan. När vi förstod att vi inte föds som blanka, tunna papper. Utan som papper med text. Som man sedan maste fylla pa med mer text. Lägga till ett utropstecken, ett komma, ett kolon.

 

Att vara ett innovativt och modernt land är nagot man ska vara stolt över. Men man ska inte underskatta riskerna man tar med att vara först. Sverige är världens försökskanin. Just i det här fallet handlar det inte om hela Sverige, utan om vara barn. Vi gör vara barn till försökskaniner. Utan belägg, utan riktig och solid forskning, famlar vi i mörkret, vi skiter t.o.m i ficklampan. Vi bara klampar fram. Och risken att vi, eller rättare sagt, vara barn ramlar, är stor. Varför har vi sa brattom? Varför tar vi fram var allra snabbaste traktor och trycker ner gasen, utan att veta hur vägen ser ut? Vi maste lugna ner oss. Tagga ner. Lata en sa pass viktig förändring ta tid. Lata det mogna. Utveckla i symbios med resten av samhället.  

 

Tjejer och killar, precis som kvinnor och män, är biologiskt olika. Det finns forskning, som skulle kunna fylla det största bibliotek, som stödjer detta. Skillnaderna blir sedan större för att vi präglas av det samhälle vi lever i, den familj vi lever i, den skog vi leker i. När vi är sma. Skillnader som är större än vad de behöver vara. Men det behöver finnas skillnader. För vi är olika. Och det kan vi inte ändra pa.

 

Motargumenten här, är ofta att det finns killar som vill vara tjejer. Det finns tjejer som kanske vill vara mer som killar. Det finns människor som inte vet vad de är eller vill vara för kön. Eller som inte vill vara nagot kön alls. Det maste fa vara okej. Det maste kunna vara sa. Precis som det maste vara okej att säga att „jag är kvinna and damn proud“. Men när jag pratar om skillnader mellan könen, da pratar jag om den stora massan. De som ligger mitt under den högsta kurvan, de 66 % som tillhör nagot som man kallar normalfördelning. Jag pratar inte om de som ligger och guppar utanför kurvan. Det som kallas för signifikant i statistiken. Jag pastar inte att de inte är viktiga och jag anser att även dessa människor maste fa ma bra. Men en debatt kan inte bara kretsa runt minoriteter. Jag ska försöka förklara hur jag menar.

 

Jag atergar till ordet hen. Jag har last manga artiklar där man papekar hur viktigt det är att man inte ska behöva kategorisera sig som en kvinna. Eller som man. Inte viktigt, inte relevant. Och tänk pa alla som inte kan eller vill kategorisera sig. Och det är det här jag menar. Debatten kretsar da kring dessa som inte kan eller vill kalla sig kvinna eller man. De som avviker fran normen. Men man pratar om en liten, promilleliten del av Sveriges befolkning. Aterigen, självklart är det viktigt att man ska fa kalla sig vad man vill, eller inte kalla sig nagonting. Kalla sig det man mar bra av. Hen, om det känns bättre. Men man maste fa vara hon. Om man vet att man är en hon. För hen tar inte bort han, hen tar bort hon. Den här debatten har tagit över i en debatt som borde innehalla sa mycket mer. Hilda har fortfarande inte fatt sin saft. Eller bulle.

 

Men jag vill alltsa inte fokusera pa dessa. Jag vill inte fokusera pa det signifikanta, lilla. Jag vill fokusera pa normen. Skillnaden som finns mellan de flesta kvinnor och män. Och jag tycker att vi ska börja hylla vara kvinnliga egenskaper. Inte vara rädd för att vara annorlunda än män. För det är vi.  Öka statusen pa egenskaper som har blivit stämplade som „kvinnliga“ och som de flesta kvinnor har, i mycket större utsträckning än män. Vaga vara dig själv, i all din kvinnlighet. Kick ass i kortkort och högklackat.

 

I psykologin pratar man ofta om ett fenomen som kallas „think manager, think male“. Det innebär att föreställningen av en bra chef, är en chef som har typiska “manliga” egenskaper. Aggressiv, direkt och delegerar malmedvetet. När man sedan later medarbetare utvärdera sina chefer, sa blir kvinnor och män olika utvärderade. Även fast de besitter exakt samma egenskaper. Varför? För att en man som är aggressiv, direkt och delegerar malmedvetet passar in i var förutfattade och färgade bild av hur chefer bör vara, „think manager, think male“. En kvinnar passar inte in. Ungefär som en älg pa antarktis. Ovant. Konstigt. Inte vana. Vi gillar det inte. För vi är inte vana. För det första maste vi börja bekämpa denna bild. Att kvinnor ocksa kan besitta dessa egenskaper. Och att de ska bli utvärderade efter dessa egenskaper. Inte huruvida de har tuttar eller inte. Det är en lang väg dit, men med den skeva vägen vi är pa nu, kommer vi aldrig komma fram. För det andra, maste vi som redan nämnt, förstärka statusen pa typiska kvinnliga egenskaper. Kvinnliga chefer tenderar att motivera sin personal, visa uppskattning och pa det viset öka prestationen hos sina medarbetare. Män är inte lika bra pa det. Dessa egenskaper maste vi höja till skyarna, fa kvinnor och män att inse att dessa egenskaper är precis lika bra (inte bättre, men absolut inte sämre) som de „manliga egenskaper“. För oavsett om dessa skillnader är biologiska eller resterna av var uppväxt, sa är det sa vart samhälle ser ut. Nu. Vi far inte glömma bort det. Inte bara sen. Utan nu.

 

Jag kanske tolkar hela diskussionen fel. Men jag far en dalig känsla. En känsla som ändrar form och blir till skam. Jag är kvinna och jag är en kvinnlig kvinna. Jag krymper ihop, skäms och tänker att jag kanske borde ta bort lite rosa saker i mitt kök. Kanske borde ta en starköl till maten ikväll? Jag kallar mig feminist, men jag hatar inte män. Jag tycker att skillnader mellan män och kvinnor är underbart. Jag är emot kvotering av brandmän. Kanske för att jag är självisk. För att om det brinner hemma hos mig, sa vill jag överleva. Könet som bär ner mig spelar plötsligt en mindre roll för mig. Samtidigt tänker jag att det kanske är jag som egentligen inte tycker att könet är viktigt. Jag är den jag är, med mina bröst, min höga röst och mina bestämda asikter. Varför ska jag kuvas av de röster som väljer att fokusera pa att könet inte spelar nagon roll och motsäger sig själva. Jag är sa trött pa genusdiskussionen och att jag inte ska fa kalla mig feminist för att jag gillar att vara kvinna.

 

Jag vill avsluta detta inlägg med att paminna om att livet, allt som finns, gar i cirklar. När en extremitet växer ur nagonting gott, ma det vara feminism eller kampen mot rasism, sa förvandlas det goda till nagonting ont. En extrem vänster är precis lika illa som en extrem höger. Det breda spektrumet böjer sig, bildar en cirkel och de möts i mitten. Tva extremiteter blir exakt likadana. Just extremiteter. Nagot ont. Och detta hjälper vare sig Lisa eller Hilda.

 

Detta inlägg har varit svammigt. Det är svart att uttrycka sig. Men en applad till dig som orkade läsa hela vägen hit. 

 
"Hon gör sig själv till ett objekt" skriker den extrema feministen för full hals. Nej, det tycker faktiskt inte jag. Det här är jag. In all my glory, med bröst, celluliter, bleka hud och kvinnlighet. Och jag älskar det. För jag älskar mig och att vara kvinna.
 Fast egentligen sa är det ju bara en semesterbild fran Thailand.
 
Over and out motherfuuuckers!
 

 

 

 

 


Reklam

För att hjälpa mamma och pappa. Manga bäckar sma, som man säger.
 
 
 


En sandär lugn lördag

Sjukt lugn lördag igar. Pa morgonen begav vi oss till ett köpcentrum. P skulle kolla skidor, eventuellt köpa ett par. Det blev inga. Kom hem. Städade lite, läste lite, hängde lite. Vi somnade i soffan bada tva. I tva timmar. Jag älskar att sova pa eftermiddagen. Framförallt när Patrick ligger bredvid mig. Det är mysigt.
 
 
En sadan där lördag när den perfekta avokadon är höjdpunkten pa dagen. 
 
 Lördagstacos. Och sedan kollade vi färdigt pa Capote. Jag gillade den verkligen. Ska fan läsa boken. Den är nog galet bra. Vi somnade vid 23.00. Känner mig dock fortfarande trött. Galet. Nej, nu ska jag kolla lite störtlopp. 
 
Kram



Misunderstandings

Min facebookstatus skapade oro igar. Jag kanske uttryckte mig lite klumpigt. Hur som, sa var det sa att min absoluta, favorit"lärare" förutom Uffe Eriksson, som alltsa inte är död, pensionerade sig igar. Att Uffe Eriksson formade manga elever är inte lika överraskande som en professor. Framförallt en tjej pa 25 ar. Som jag. Men han hjälpte mig att hitta mitt riktiga element. Han fick mig att bli begeistrad vad det gäller arbets,- och organisationspsykologi. Och det är jag jävligt tacksam över. Det är det roligaste ämnet som finns. Av allt. I hela världen.
 
 
Jag drog med mig bade P och Helen. Patrick var imponerad och tyckte det var väldigt intressant. Satt ofta och nickad med när Semmer pratade. Det är självklart ett väldigt intressant ämne för alla människor som har ett jobb. Och det gäller ju som tur är, majoriteten av alla människor. Nyckelordet pa föreläsningen och forskningen som bedrivs pa universitetet samt min D-uppsats är uppskattning. Ett företag som visar uppskattning gentemot sin personal kan vinna mkt pa det. Men nu lämnar vi det ämnet och gar vidare. Efter föreläsningen bjöds det pa apero utanför. Vi drack lite vin och at lite snittar. Snyltade lite helt enkelt. Efter det var det dags för dinner and drinks with friends. 
 
 
Sa jäkla ocharmig bild. Sa jag var tvungen. Käkade burgare. I riktig fredagsanda.

 
Kvällen avslutades med en kaffe. Nej, tror du det själv eller? Nej, kvällen avslutades med en gammal goding. Snake bite. I gammal, god Londonanda. Nostalgiavslut.
 
Dags att läsa lite Fredrik Backman.
 
Puss


 

Finalen

Igar träffades vi aterigen. Alla vi svenska tjejer, nagra saknade och tillslag av Johan och Bam. Riktigt trevlig kväll. Jag gillar dom sa jävla mycket. Gör verkligen Schweiz till en finare plats än det redan är. At plockmat, karamellkungen (!) och tchips. Och kollade PH finalen. En besvikelse to say the least. Sa den behöver inte nämnas nagot mer. 
 
Mat fanns det nog av. Rullade hem. Och det gjorde jag faktiskt, eftersom att jag fick aka bil. 
 
Cissi. Ett riktigt ljushuvud. 
 
Och brödet blev väldigt gott. Sa som utlovat, here is the recipe:
 
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
En nypa salt
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl yoghurt
 
Sätt ugnen pa 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Riv ner äpplet. Tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplatspapper och häll i/kleta ner smeten. Man kan även ha lite pumpafrön pa brödet. Jag hade inga hemma, men nästa gang gör jag nog det. Och sa in i ugnen i 45-60 min. Jag tog ut det efter 45 min och da var det färdigt. 
 
Gott bröd och lika enkelt att göra som scones. Passar en latbakare som moi, personnellement. 
 
Och som avslut. Jag har ju tva huvudämnen pa universitetet. Arbets -  och organisationspsykologi (mitt absoluta favoritämne!) och klinisk psykologi. Igar blev jag officiellt färdig med A&On. Känns sjukt. Snart är jag där. Fru Psykolog. Ska verkligen försöka njuta av den sista studietiden. Den kommer aldrig igen. Men känner mig glad. Och lite stolt. Det verkar som att jag kommer att fixa det, trots allt. Sjukt.
 
Sa nu är det träning, lunch med P, avskedsföreläsning av min absoluta favoritprofessor genom tiderna och middag in the big city som star pa agendan. Hoppas pa en bra fredag. 
 
Kram

 


Hur man blir när man blir stor.

Aterigen. En bra dag igar. Ingen träning, vila ska vara bra. Akte till bibblan och pluggade. Kom hem, bakade bröd inför kvällens PH-final (Jag vet att den var igar men vi ska se den idag! Kommer bli kämpigt att inte se vem som vann under dagen. Men jag försöker halla mig borta fran för mycket surfande) och lagade middag. Me so organized. 
 
 
Brot. Har inte smakat det än, men om det blev bra da ska det bakas bröd minsann. Det lättaste brödet att baka, nagonsin! Och nyttigt. En liten bonus. 
 
 
Hann göra iordning mise en place inför middagens blomkalsmos. Duktiga jag.
 
 
I ett till synes organiserat kök. Jag hatar röra. No röra in my kitchen. Eller i mitt hus för den delen. Jag har fatt städmani tror jag. Sedan ett par ar tillbaka. Vem hade trott det om mig för tio ar sedan!
 
Sa, nu ska jag ge mig ut och jogga. Patten och jag gick upp klockan fem för att ga ut och jobba. Men jag bangade. Mörkt och kallt. Men han, han är en viking. Han har gatt upp och tränat klockan fem varje morgon. Sjuk kille. Men nu är det min tur. När det börjar bli lite ljusare ska jag försöka hänga med honom sa tidigt. 
 
Det var det. Om det. 

 


 
 

Gratt och mulet

Väldigt omotiverande väder. Tur för mig att jag ska till biblioteket och plugga. Da behöver det inte vara soligt. Gar riktigt bra att plugga där. Gick därifran med ett leende pa läpparna. Riktigt effektiv. 
 
Här är lite bilder som dök upp pa fb imorse. Som höjer motivationen. Hur bra kan man ma av frisk luft och alperna? Da är jag verkligen i mitt esse. Jag älskar bergen. Sommar som vinter. 
 
 
 
 
Tre ganger moi. Snabbare än Anja Pärsson. Nej, det är inte sant. Men snyggare iaf:-).
 
Och sen maste jag ju ladda upp dagens absoluta stämningshöjare.
 
 
Because I'm coming home. Ska bli riktigt roligt. 
 
Nej. Nu maste jag dra.
 
Kram


 
 

I det lilla finns det stora.

Nagot som är sa sant men sa svart att leva efter. I alla fall för mig. Men jag tränar pa att bli bättre. Jag behöver liksom inte blir statsminister och playboy bunny. Det räcker med att ta mig till biblioteket och sitta en hel dag. Nagonting jag inte har lyckats med pa väldigt, väldigt (vi pratar ar) länge. I det lilla finns det stora. 
 
Idag har jag gjort ett par fatal lillastora. Jag var pa gymmet 06.00 imorse. Verkligen värt det! Helt, helt ensam. Kändes lyxigt fast lite läskigt. Lamporna i gymmet tändes av sig själv klockan sex. Jag var där lite innan. Kolsvart. Spooky. 
 
 
För att ge den rätta känslan sa ville jag ta en bild utan blixt. Som ni ser var det inte sa framgangsrikt (bilden till vänster to state the obvious). Hur som, riktigt skönt att vara ensam pa gymmet. Problemet var väl lite att jag gick  upp halv fyra för att jag inte kunde sova. Och somnade som en stock igen när jag kom hem fran träningen. Dagens pluggschema sköts upp tva timmar. För att jag är en sovstock. Men jag var iaf och tränade. Det lilla stora.
 
 
Ett annat lilla stora var att jag fick en arbetsplats här i biblioteket. En plats där jag kan lasa in mina grejer, hänga upp bilder och göra snyggt. En plats som är min, bara min. Bibblan kan vara sa full ibland att det inte finns nagon plats att plugga pa. Sa det var verkligen jättebra. Sue fick även platsen bredvid mig sa nu har jag en partner in crime igen när terminen börjar. On a negative note, jag skriver blogg istället för att plugga. Men efter detta inlägg ska det skrivas D-uppsats för fulla, jävla muggar. 
 
Jag fick bidrag fran CSN även denna termin. Positivt.
 
Jag pratade med Sofia i telefon. Äntligen. Positivt.
 
Pappa kommer till Schweiz. Positivt.
 
Jag aker till Sverige i Mars. Positivt. 
 
Jag ska hem till Helen och äta middag ikväll. Positivt.
 
Jag tittade inte pa PH igar. Sa att Helen och jag kan kolla pa det tillsammans. Dvs. om hon kunde halla sig. Positivt. 
 
Nej, nu är det dags. 
 
Kramar. 
  



Milen

Efter en lang natt och en lang förmiddag sa kom jag hem och somnade. I tva timmar. Oops! Pigg som en mört begav jag mig till gymmet. Körde milen. Snabb som vinden. Jag hade ju nya, fina tränignskläder. Nej, nu ljög jag. Fett langsam. Men färgglad. Som man kan se nedan. 
 
 
Kan inte lata bli att skratta när jag ser "sadana" här bilder. Pa mig själv eller pa andra. Jag personligen börjar fundera pa hur det gick till när korten blev tagna. Och det blir en sa rolig tanke. Men typ dom här bilderna. "Patten, kan du ta ett par bilder pa mig som jag kan lägga upp pa min blogg? Nya kläder du vet". "Jara, hur vill du sta da?" osv osv "du maste ju ha huvan uppe. Vi kör en närbild". Komiskt. 
 
Nu ska jag äta. För jag är hungrig. 
 
Puss


Tröttmössa

Nytt anmälningssystem i skolan. Skitbra att öppna anmälningen klockan tolv pa natten. Först till kvarn gäller. Vissa kurser tar bara 24 personer. Vi är säkert 600 masterstudenter. Om inte mer. Systemet kollapsar. Klockan kvart över ett har jag kunnat anmäla mig till mina kurser. Och jag var typ först. Förmodligen för att jag har chrome. Uppe nu för att aka till universitetet och slass om ett skrivbord för den här terminen.
 
Trött. Jes. Dalig morgon. Jes. 

Hundvakt

Förra veckan var ju Patrick och jag hundvakt till världens sötaste Bam. Han var väldigt lätt att ha och göra med och sa himla snäll. Lite tokig men det vara bara roligt. Kände mig inte ensam en sekund. Hur som helst, hans matte och husse är tokiga. Catrine sa att hon hade med sig presenter till oss som tack för hundvakten. Nej, men det behövs inte. Och kolla vad vi fick! Det lönar sig att passa hund at tva personer som jobbar pa intersport:-). Hej träningsmotivation!
 
 
Självklart stod träning pa söndagens schema. Men vädret var sa olockande att det var svart för mig att ta mig utanför ytterdörren. Dessutom storstädade jag köket, vilket inte tog en timme, utan tre. We be dirty. Sa jag körde lite yoga här hemma i mina nya, fina träningskläder. 
 
 
Snapshot fran tjejen som är smidig som ett kylskap. Hur som, jättefina kläder. Ska visa fler nästa gang jag tränar. Och Johan och Catrine, tack som fan som Samir skulle ha uttryckt det.


 
 

Light up my day.

Riktigt bra dag igar. Fin promenad. Fint väder (fast idag kom snön, man ska inte ropa hej). Och fullträff pa IKEA. Kvällen tillbringades med fina, svenska tjejer. Helen, Cissi och Catrine. Paradise Hotelsnack och skvaller i allmänhet. Tacopaj och cheesecake. En typisk tjejkväll helt enkelt. Bättre lördag. 
 
 
Fullträffen.
 
 
Har länge velat byta ut var lampa vi har i vardagsrummet. Patrick har tyckt att det var onödigt att byta ut en funderande (jag menar fungerande lampa, men vill inte sudda ut det jag skrev fran början. Funderande lampor är alltid bra att ha) lampa. Men vem har fragat honom? Hade bestämt mig för att inte köpa en lampa fran IKEA, men när jag sag den här lampan, tänkte jag bara, fullträff. Fett nöjd. 
 
Nu ska vi röja upp pa vart kontor. Trakigt men fruktansvärt nödvändigt. Jag aterkommer. 
 
Kram.

 


Go bananas

Dagens program är en langpromenad med ett väldigt viktigt mal. IKEA. Jag gillar IKEA, Patrick gillar IKEA lite mindre. Vi kör bananpannkakor till frukost sa att han inte blir alltför grinig. 
 
Att han inte go bananas helt enkelt. 
 
 


RSS 2.0