Leicht sein, kann so schwer sein...

Nu är det sommar och da far man grilla...wiiiiieee!




Eugen, varat födelsedagsbarn fyllde ar. Förra aret när han fyllde ar spöregnade det och vi grillade under en bro. Jag satt och pratade med Sarah hela kvällen och pa vägen hem ramlade jag av cykeln för att jag hade druckit för mkt öl. Den här gangen blev det inte för mkt öl, inget ramlande eller regn. Men jag hade valt alla tre, tusen ganger om, om bara Sarah hade varit där. Vi saknar dej jättemycket och vi tänker pa dig. I lördags blev allt sa sorligt och sa mysigt pa samma gang.
Varför du?




Nej, nu ska jag försöka sova. Imorgon har jag mitt första prov, vilket betyder..one down, four to gooo!

Sov gott!

/Rebecca




What to do?

Prov runt hörnet, jag skulle gissa pa att jag pluggar runt tolv timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Vilket självklart leder till att jag inte gör sa mkt annat (inte alltid, men innan prov) Jag känner mig en aning isolerad om jag ska vara ärlig och det tar emot att veta att, imorgon, när det ska vara 25 grader varmt och Patrick ska iväg och grilla med alla vara kompisar, sa jag sitter och pluggar kovarians, ROC-kurva eller ngt annat interessant. Aja, det är bara att bita ihop och tänka framat. Mindre än en vecka kvar tills första provet, sedan är det bara en vecka till, tills dom nästa fyra äger rum..sen far jag aka till Sverige!

Hur som helst, konsekvenserna av att jag maste plugga sa mkt är inte bara brist pa sol och en tjock mage, utan även rätt lite att förmedla pa bloggen. Men jag lyckades ända fa lite insperation idag när jag satt pa biblioteket. Jag har ju ett prov om ätstörningar nästa vecka. Da jag har haft sa mkt att plugga, inför de proven veckan därpa, tänkte jag att det skulle räcka om jag började plugga idag. Jag menar, ätstörningar..man har väl hört allt? Men nej, jag kunde visst inte allt! Att bara kunna skilja pa alla sjukdomar, therapier, prevalens och för att inte tala om alla sjukdomar som "kommer med" atstörningen, eller efter, eller före, tvangsstörningar, depressioner, sexuella störningar, substansmissbruk, ja allt vad som gar under kategorien komorbiditet. Sa huruvida jag kommer att klara provet, det kan bara framtiden utvisa!

Men now..to the punkt som intresserar mig vansinnigt mkt och det skulle vara kul att höra vad ni tycker. Inte bara för att höra "en annan" asikt eller att kunna se pa saken med andra ögon, utan ocksa för att jag misstänker att fragan kommer att komma pa provet. Ett stort problem med ätstörningar idag är att det bara finns tva klasser, Anorexie och Bulimie, med tva underkategorier i bada sjukdomarna (i DSM är även Binge-eating klassad som en ätstörning). Hur som helst, resten gar under EDNOS (eating disorders not otherwise specified), och vilket är ungefär 60 procent av alla kliniska fall av ätstörningar. Detta innebär att allt som inte kan klassas som AN eller BN (och det räcker med att en "AN" patient fortfarande har sin mens) klassas som EDNOS. Det finns inga positiva kriterier, utan allt hamnar helt enkelt i samma kategorie. Detta är självklart ett stort problem, da patienter blir förbisedda, svart att ställa diagnos och därför ocksa, svart att "bestämma" en bra terapie och det är svart att forska i omradet (vart ska man börja?)

Den nya upplagan av DSM ska se annorlunda ut. Problemet är bara att de fortfarande inte vet hur. Det finns massa förslag som jag inte orkar ga in pa, men jag har tänkt ut ngnting som kanske kan lösa problemet lite grann iaf. Som det är idag, sa är patienten redan väldigt sjuk när de blir diagnosiserade med AN eller BN. Vilket jag tycker är en bra sak. Problemet är bara att fall av patienter hamnar i kategorien EDNOS tills de blir daliga nog och blir sedan överskjutna till kategorierna BN eller AN. Mitt förslag är att lägga till tva kategorier, en "prelevel" AN, och en "prelevel" BN. Det jag menar är att om en patient kommer till en doktor, en psykiater eller en psykolog, uppvisar ett BMI pa 18 och far fortfarande sin mens, sa skulle den patienten kunna fa en diagnos, AN "prelevel". Samma sak med BN. Ett stort problem, tycker jag, är att man utgar fran kvantiteten av kompensatoriskt beteende vid BN patienter. De maste ha kräkts minst tva ganger i veckan, i tre manaders tid. Om du bara gör det 1 gang i veckan, sa blir du aterigen klassificierad som EDNOS. Det är en komplex fraga och eftersom att jag precis har börjat plugga till det här provet, vet jag inte sa mkt själv än. Men det kanske skulle vara ett litet steg i rätt riktning? Att fanga patienter sa tidigt som möjligt. Äh jag vet inte, men jag tyckte att det vara en väldigt interessant fraga.

Nej, nu ska jag försöka sova. Men här är ngra bilder fran ikväll. Moi gjorde chocolate fondant (men det sag mer ut som chocolate mess..jag skyller pa varan gasugn!)



Vänta och vänta och vänta..


..och sen ser dom ut sahär:-(..Men den var rätt god ända! Inte som Gordons men man inte vara bäst pa allt!

En bonusbild som Patrick tog utanför vart hus (han kan han, den där Patrick!



Puss och gute nacht!

Mysig helg..

Och sa blev det mandag igeeeen!

Även fast jag har pluggat hela helgen sa har jag ända hunnit mysa till det. I fredags var tva tjejkompisar här och vi drack vin i var trädgard och surrade om livet. Pa lördagen satte jag mig med böckerna igen och pluggade men pa kvällen sa akte jag och the Pat till en killkompis och grillade. Jag sag den största korven jag ngnsin har sett i hela mitt liv!(och ja..jag menar verkligen en korv) Dom hade en jättefin lägenhet och en jättemysig trädgard. Igar satt jag aterigen med böckerna mestadels av dagen, och det, även fast solen lys heeela dagen...fett duktigt! Men efter det sa bar det av till Bern och till piraterna i Karibien! Och det i 3D. Vilken upplevelse! Dessutom är inte Keira Knightley med i den sista filmen, vilket är ett stort plus. Me not like her! Penelope var mkt bättre! Synd bara att den där Orlando inte var med, men Deppen gjorde som vanligt ett superbrajobb!

Idag ska jag halla tal. I engelska har vi fatt i uppgift att halla ett tal om vad som helst. Jag har haft massa ideer i huvudet, men manga av de ideer som jag har haft, känns lite för personliga eller kanske t.o.m för extrema.Efter manga om och men bestämde jag mig för att prata om Usama bin Laden, eller rättare sagt, om utplaningen av Usama bin Laden. Eller egentligen, hur daligt skött det var och om världens reaktion. Det var en sadan lynchreaktion runt om i världen sa att jag nästan madde illa. Hur kan vi länder, som kallar oss demokratier, agera helt emot det vi star för? Om vi inte är bättre än de som vi kallar vara fiender...är vi ju egentligen inte sa mkt bättre själva! Aja..det kommer säkert att ga bra, jag hoppas bara att det inte finns alltför manga i min klass som är amerikaälskare..eftersom att jag är rätt sa kritisk mot hur USA agerade.....för da kan bemötandet kanske se lite annorlunda ut. Bara det faktum att min Prof är amerikanare kan bli problematiskt. Men jag vet ocksa att hon är vegan. Och veganer brukar vara rätt vänster (stereotypisera...jag?..:-))

Aja...nu ska jag plugga lite igen!
Puss och Bajs.

Some heavy 3D-shit!


En födelsedagstorsdag!

I torsdags fyllde monsieur Patrick gammal. Eller äldre. Det blev en mysig dag! Morgonen började med en födelsedagsfrukost och massa kramar och pussar.




Efter frukosten hade vi bada saker att göra. Puttefnask var tvungen att jobba lite och jag hade först en föreläsning och sen (äntligen) varan Postersession, vilket innebar att den kursen är avslutad!



Eftersom att Patrick redan fick sin födelsedagspresent i London sa lagade jag "bara" middag at honom. Jag började laga mat vid halv fyra och var klar med förrätten runt 20.00. Galna grejer! Hur som helst, menyn bestod av:
Förrätt
Spenatvafflor med räksallad

Varmrätt
Beef Wellington m. fransk Potatisgratäng
Morötter i ugn
Rödvinssas
(Det blev tyvärr ingen rödvinsas, jag rakade slänga i typ tre buljongtärningar för mkt. Det är nog det äckligaste jag ngnsin ätit! Fy vad salt det var!

Efterrätt

Chocolate fondant
Vi var sa mätta efter maten sa vi inte orkade ngn efterrätt. Men vi ska göra efterrätten antingen idag eller imorgon sa kan jag berättade om vi lyckades. Har aldrig gjort chocolate fondant men det ska nog inte vara alldeles för svart!



Nej, nu maste jag nog verkligen sätta igang att plugga. Jag hoppas att ni far en fin lördag!
Puuuuuuuuuusssssssssss



Jag har trakigt..

Sitter pa en föreläsning. En föreläsning som är saaa trakig! Anledningen till att jag är här är för att professorn alltid "delar" ut tva eller tre fragor som senare kommer att komma pa provet. Sa vi har delat upp oss (vi= fyra tjejer) och idag var det min tur. Det är sa trakigt och ingen lyssnar pa honom, alla som är här är här för dom där jävla fragorna! Det är lite synd egentligen, att han är sa trakig, för det handlar om hur man ska förhalla sig till en patient och hur kommunikationen brukar se ut. Men han är sa trakig sa klockorna inte bara stannar utom dom exploderar!

Nu är det bara tva och en halv vecka kvar tills vi har vara monsterprov! Stressen börjar komma smygandes och jag har svart att sova. Jag har fem prov inom en vecka och jag börjar verkligen känna mig stressad. Ett utav proven som vi har, Diagnostik III, är kul (trodde jag aldrig att jag skulle tycka) men jättesvart. De tidigare aren har medelvärdet pa proven varit 3.9 (godkänt är 4) sa det är bara att hoppas att det räcker att plugga sa som jag gör! Hur som helst, längtar tills proven är förbi och jag kan flyga hem till Sverige!

Pa torsdag har vi en "postersession" med vart första vetenskapliga arbete. Efter manader av försökskaniner, skrivande, analyserande med SPSS, omskrivande, lite mer omskrivande osv. är vi äntligen so weit! Sa skönt att fa lägga det arbetet bakom mig (oss)! Det ska firas med en trerätters hemma hos Salm/Lanz. Inte bara för att jag är klar med det där jävla arbetet men ocksa för att min Puttefnask fyller ännu äldre. Han fick ju ett besök pa Gordon Ramseys Restaurang "Savoy Grill" i födelsedagspresent, men jag tänkte att vi skulle festa till det hemma lite ända. Sa en trerätters blir serverad pa torsdag kväll för att fira mitt närmande av en Bachelor och att farfar Patrick fyller ar!

Förresten, jag cyklar fram och tillbaka till skolan nu för tiden! Det är ända 40 min extra träning..varje dag! Nej nu ska jag försöka lyssna pa den gamla t-rexen..only another 30 min!

Puss pa er mina fina!



RSS 2.0