En kanelbulle?

Sol och var gör glad. Igar var det sol. Och kändes som var. Sa vi njöt lite grann.



En gespritze, en öl, en pizza, en sallad.



Med fulla magar pa matsmältningspromenad. Malet var att kolla pa björnarna. Och jag insag pa nytt att Bern är en fin stad.





Söta björnarna.

När solen hade tagit ledigt sa gick vi pa bio och sag "the hunger games". Den var ok. Ingenting man vill ställa sig upp och sjunga nationalsangen för. Men inte heller sa dalig sa att man lämnar bion. Jag kommer definitivt att se nästa film. Men först ska jag läsa böckerna. För jag tror nämligen böckerna är väldigt bra.

Nej folks, i helgen har jag ledigt sa snart blir det en cykeltur till IKEA. 40 km. Efter det far man äta en kanelbulle! Sadesa!





Prumick, Kupnick, Picknick

Spontanpicknick i varsolen. Härligt med var. Härligt med spontan.







Jag fick inte jobbet förresten. Det var väntat med tanke pa min nervous breakdown under intervjun. Men jag är en erfarenhet rikare och jag är glad för den erfarenheten. Nya tag är det enda riktiga.


Knüllen Sie ggf. ein Taschentuch...

...läste jag idag pa en tysk hemsida imorse. Sa tokigt det kan bli ibland om man later svenskan översätta tyskan.

Idag är en stor dag för mig. Jag har prov och är lite nervös och lite oförberedd. Men det ska nog ga vägen. Igar kväll blev jag däremot inbjuden till min första "riktiga" arbetsintervju. Idag klockan 10.00. Och nervös är bara förnamet. Det skulle vara sa roligt att fa jobba som assistent till professorn i klinisk psykologi. Tänk er. Lilla jag! Men jag antar att det enda jag kan göra är att vara mig själv. Jag är ända helt supernervös! Jag försöker att fokusera pa det faktum att lilla jag överhuvudtaget far komma pa intervju. Jag försöker att fokusera pa den lilla framgangen (samtidigt som jag känner precis som var kloka och absolut finaste Mästerkockjossan sa, nära skjuter ingen hare. Och nära skjuter verkligen ingen jävla hare)

Aja. Hall tummarna för mig idag, jag behöver det. Först klockan 10.10 da jag har min arbetsintervju och sen klockan 16.30 da jag har prov!




Wish me luck Motherfuckers!

A tribute to all women

Fredagkväll startade med nagot nytt. Jag och Helen begav oss pa "Zumba Latin Aerobic". Vilken bra fredagsstart! Jag kommer att vara en flitig besökare även fast jag dansar som en stel svennepinne. Jag har varit pa Zumba förut och älskade det redan da.

Instruktören var sa jäkla härlig. En mörk skönhet med massa kurvor. Hur vi andra än försökte, sa blev vare sig vara bröst eller vara rumpor sa stora och sa coola under dansandet. En utav de fa ganger jag faktiskt önskade att jag hade mer kurvor än jag redan har. Hon var sa härlig och stämningen var sa härlig. 50 brudar som skakade loss (och en man) och som hade alla möjliga färger och former. Zumba är verkligen en hyllning till kvinnan i alla former och jag kan rekommendera alla att prova pa! Zumban blev mitt lykorus in i helgen (och min träningsvärk)

Zumban följdes av en god middag och en flaska rödtjut. Ett par chips och ngra Eminems (M&Ms) slank ocksa ner. Jag och Helen passade även pa att ta en resa down memory lane och kolla i gamla album. Det hela avslutades med "My week with Marilyn" som vi helt olagligt har laddat ner. Bra film, stackars tjej.

Med prov runt hörnet sa maste jag tyvärr avnjuta den 20 grader varma dagen ifran mitt vardagsrum. För det är faktiskt 20 grader och bla himmel här. Härliga tider, härliga helger, härliga lördagar.





Wanna be a dancing Queen. (kan även läsas wannabe dancing Queen)


Seger, Victory, Sieg

Igar kväll blev det grabbkväll vid Scheunerweg 7. Minipizzor och ishockey. Som tur var blev den manliga atmosfären utjämnad med en pom tarte tatäään, osterfladen, tva andra underbara tjejer och lite singstar. Vi spelade tva omgangar. Mitt lag vann bada gangerna. Mig var inte att tacka.



Minipizza förberedelser i full fart.


Ett Raclette järn, massa ost och VIPS kan man göra pizza!




Klänningen ganger 3. Sitter som en smäck!

SCB spelade sin första semifinal match..borta. Mot allas förvaning och förundran vann dom. Jag hoppas att dom vinner hela skiten. För en av de roligaste sakerna jag ngnsin upplevt var när Bern tog hem allt 2010. Vilken stämning!



Patrick var nöjd med segern och lanade min peruk.

A trip down memory lane: Seger 2010



Sjunde spelet, hemma. Bern tog hem segern. Atmosfären, obeskrivlig!


Dagen efter firades SCB i Bern. Självklart var vi där. Sol, musik, öl och laget. Bra grejer.

Nej, nu ska jag försöka fa i mig lite näring sa att jag orkar jobba mina fem timmar idag:-)

Jag hoppas att ni far en fin söndag!

Kram/Rebecceli

A VERY good recommendation

För ett tag sedan lade jag upp bilder pa tva par byxor och en klänning som jag hade beställt fran very.com. Kruxet var att jag ville ha lite utsvängda jeans men eftersom att jag bara är 1.52 m har jag haft svart att hitta ngra. Pa very.com hittade jag (äntligen) byxor som skulle passa mig PA RIKTIGT.

Idag har jag hämtat ut mina kläder. Det är alltid svart att beställa jeans pa internet, man vet aldrig om dom passar. Kommentarerna om just mina tva par byxor skiljde sig lite. Vissa var supernöjda, vissa var mindre nöjda. Kritiken var att de inte alls var sa korta som det pastods och att de var alldeles för sma i storlekarna. Risken med att byxorna fortfarande skulle vara för langa kunde jag inte göra ngt at. Att beställa rätt storlek kändes däremot som ett större problem. Jag är oftast mellan en 34 och en 36, beroende pa märke osv. Sa valet var antingen att beställa en 36 och hoppas att dom inte var för tajta. Eller att beställa en 38 och hoppas pa att dom inte var för stora.

Hur som helst, jag beställde tva byxor i storlek 36. Och nu när jag har fatt dom och provat byxorna sa kan jag bara säga, bättre byxor far man leta efter! Sa sköna och sa snygga! Längden var perfekt! När jag har wedges pa mig är de perfekt längd, jag är verkligen supernöjd! 36 var även det ett bra val. Hade jag beställt en 38 hade de varit alldeles för stora! Nästa gang kanske jag beställer en 34 istället, men 36 ist nicht schlecht! Jag är saaa glad. Klänningen satt ocksa som en smäck, och var inte för lang. Den är lite genomskinlig vid rumpan men eftersom att jag har en sa härlig rumpa spelar det ingen roll:-) Sa för alla sma (och stora), jag kan verkligen rekommendera very.com.

Förövrigt har jag bestämt mig för att skita i Steve Madden skorna. Dom var väldigt snygga men lite konstiga i storlekarna. Dessutom känner jag att jag inte kommer att använda dem tillräckligt ofta för att det ska vara värt att köpa dom. Sa jag bestämde mig för att beställa ett par andra skor, som inte är sa out there som Steve Madden skorna, men ända väldigt snygga! Och kommer säkert att passa perfekt till mina nya jeans och min klänning! Jag lovar att jag ska lägga upp en bild pa mina superbyxor sa fort jag far chansen!

Mina framtida skor.



Mitt nya "fotoprojekt" i hallen. Jag absolut älskar de här bilderna! Jag tog jättemanga en dag när vi var och drack kaffe. Dom är sa fina och naturliga. Funderar pa att framkalla mera och utöka min fotovägg!



Jag kompenserar avsaknaden av klädbilder med en bild pa var hall som jag langsamt men säkert börjar bli väldigt nöjd med!

Patrick haller pa och städar i bakgrunden sa det är bäst att jag far arslet ur vagnen och hjälper honom lite! Ikväll ska vi äta minipizzor och kolla pa hockey. Mer om det senare!

Puss



Tröttmössa

Jag är en tröttmössa. Men det är även min professor. Han är sa dalig. Otrevlig och repeterar och repeterar och repeterar. Jag vill bara hem och sova. Och sa pratar han om massa trakiga saker som jag redan vet eller som är supertrakiga. Samtidigt som han är otrevlig. Inte ok!

Aja, nu är det bara en föreläsning kvar och sen kan jag ga hem och sova innan jag maste ga och jobba. Och min chef är även han en tröttmössa. En fet tröttmössa. Aja, tröttmössor är vi allihopa.



När man tröttmössar eller är omringad av tröttmössor, da maste man drömma sig bort för att klara av vardagen.

Tröttmössa!

Och sa var det mandag igen..

Den där Einstein var en smart kille. Relativitetsteorien känns som den absoluta sanningen när det redan är mandag igen och helgen bara flög förbi. Helgen har varit rolig men inte sa aktiv. En slö lördag (med mkt tänkande pa ett visst par skor) följdes av en utgang som fran början var mening skulle vara en "Sweden Reunited". Sa blev det inte. 4 svenskor med 1 engelska och 2 schweizare utgjorde sällskapet för kvällen.


Finaste Helen och var Blomma. Vi bodde tillsammans en tid. Fin och galen tid!



Även Nadja tog paus fran sitt pluggande för att hälsa pa. Lena, zumba drottningen och idrottsläraren hade färgat haret brunt. Fin svennebanan!

Efter langt dansande in pa natten, var det lite svart att börja söndagen. Vid 14.00 var jag vaken pa riktigt igen. Det fina vädret bjöd pa en promenad och en kaffe i solen innan det var dags att bege sig hem mot Bern.



Den lite mer manliga delen av famijen Salm.

Nu är det mandag igen och arbetsveckan har börjat. Det som är bra med det här är vädret som komma skall:



Fina väder. Glad Rebecca.

Det här är ju ingen modeblogg...

..och jag är ingen fashionista, men jag haller pa att investera i en var garderob. Jag gillar ju mode, men jag har sällan användning för saker som är alltför "out there". Dessutom hänger jag med människor som inte intresserar sig för mode för fem öre och snabbt blir jag alldeles för överklädd i min posse. Hur som helst, jag har sett ett par skor som jag blev förälskad i. Nu behöver jag er hjälp..hiss eller diss? Är de värda 750 SEK? (tänk pa att jag är student och ungefär har en budget pa 750 SEK per manad) Give me some help...I am shoeconfused!


Lite bajs..

..skadar aldrig. En fin liten historia som passar lagom till den nalkande helgen.



Lina, orange är inte sa pjakigt ända!

Igar kväll var det pluggdags igen. Men innan jag skulle sätta igang och plugga tänkte jag att jag skulle försöka hitta ett par utsvängda jeans för smamänniskor som jag. Sagt och gjort. Men det var inte sa lätt som jag trodde. Langbenare, ni ska vara glada! Gud vad snygga jeans det finns om man är lite längre. Problemet med utsvängda jeans är att dom inte gar att sy upp (da är dom ju inte utsvängda längre). Mitt alternativ var att köpa extra-extra utsvängda och sy upp dom.

Hur som helst spenderade jag ungefär 4 timmar med att leta efter ett par byxor. Petite i all ära, men dom är fortfarnade för langa för mig. Men tillslut, hittade jag en sida där petitebyxorna var 27" i innsömmen eller vad det heter pa svenska. Med ett par wedges borde det funka! Men, sa visade det sig att det var en engelsk sida som inte levererade till utlandet. Fan. Dom hänvisade till sin systersida littlewoodseurope.com. Men dom levererade inte till Ostlandet, bara till Sverige. Aja, mamma far skicka byxorna till mig. MEN, da visade det sig att jag inte kunde betala med ett svenskt kort fran Schweiz och jag kunde inte betala med ett schweiziskt kort. Sa da gick jag och la mig. Fan. Imorse fick jag tag pa nagon människa pa very.co.uk som gärna hjälpte mig. Hon hänvisade till deras hemsida very.com som faktiskt levererade till Schweiz. Sa efter en lang kväll och en irriterande morgon, lyckades jag äntligen klicka hem ett par byxor (en klänning rakade ocksa hamna i korgen)



South petite charlie wide leg flare jeans. puh, langt namn för korta ben. Beställde även ett par i svart, med hög midja. Jej! Bäst av allt var att dom inte alls var sa dyra. Dom kostade ungefär 250 SEK st.



Randigt är fint.

Nu är det bara att vänta pa att dom kommer, och hoppas pa att dom passar. Jag har även märkt att det där med orange inte alls är sa pjakigt. Jag har egentligen alltid hatat orange, men lite orange kan nog liva upp den här varen. Precis som lite mintgrön och turkos förmodligen kommer att göra för mig i var. Självklart i kombination med min favoritfärg oavsett säsong och mode, Korall. När jag var i Sverige sa trackade jag Lina lite för att hon hade oranga byxor. Men hon trackade mig för mina fula skor, sa vi är jämna. Men jag erkänner, jag var fel. Orange is the new black. Fast, jag maste ju ända tillägga att jag egentligen var före trenden. Innan ens trenden visste att det skulle bli en trend.



Helst av allt skulle jag vilja byta ut soffan. Mot en vit eller gra eller svart. oranget nagellack, eller en orange top..eller ett par byxor. Men en orange soffa, det tröttnar man pa.

Summan av detta: Jag kan verkligen rekommendera hemsidan www.very.com. Inte bara för alla petites, men för alla som gillar kläder. Fina grejer och bada dyra och billiga grejer för alla planbokar:-)!

Nu ska jag börja plugga pa riktigt innan jag tar en jobbingtur i det fina vädret. Jag maste ju komma i byxorna.



Jag igen!

Idag fick jag världens bästa överraskning. Det var sa sjukt för det var sa oväntat. Som bekannt är jag ett stort Coldplay fän. Jag tycker dom är feta! Dom kommer till Schweiz den 26 Maj. Till Zürich. Jag kunde inte ga för jag (vi) inte har rad. Biljetterna gar pa ungefär 900 SEK st och tagresan gar pa 1000 SEK tur och retur för oss bada. 3000 SEK är alldeles för mkt för en student och en doktorand.

Men idag sa gav Patricks brorsa Pascal och hans fru Nadja mig tva biljetter. Jag är sa sjukt glad. Inte bara för att jag ska fa ga och se Coldplay, utan för att det var en sa oerhört fin gest! Jag är sa glad. Aja, det var allt för mig!


Kram

Korv

Helgen inleddes med en invigning av jeansjackan för den här säsongen, öl, kärt aterseende av vänner och skratt.



Jag och Nicole

Under. Jag & Jolanda till vänster. Svenska Karin & schweiziska Pascal till höger.


Dagen efter (idag) fick jag betala för mina synder. Med ett bankande huvud (There is a funeral in my head) kröp jag upp runt 10. Bakis. Det finns bara en sak som är värre än att vara bakis och det är att vara bakis och det är underbart väder ute. Och det är det idag. Hur som helst, runt lunch hade jag samlat mina krafter och jag, Patten och miniPatten tog oss till Stuvis jobb för gratis korv.



Att äta en korv.
Under. Fina killar, fina väder. Ful "bil".



Nej, nu ska jag ga och brottas med dilemmat om huruvida jag ska ta en promenad eller inte. Ha en bra helg suckers! Puss


Observationer

1. Jag är en sporttant. Jag är en langsam sportare. Jag simmar som en tant och jag joggar som en tant. Jag cyklar även som en tant sa alla cyklister som vill tävla med mig pa vägen till Bern..ni vinner! Framförallt när klockan är 07.45 och jag har ca. 7 km till skolan. Grattis till er!

2. Jag cyklar säkert. Jag har hjälm och jag har en ryggsäck. Jag stannar vid rött och jag kör vidare när det blir grönt. En gang sag jag en kille bli pakörd, han var ungefär 10 meter framför mig. Förvisso sa var det bilförarens fel, men man ska vara försiktig i trafiken!

3. Jag kan äta 200 gr choklad. Eller nästan iaf. Det bevisade jag för mig själv ikväll.

4. Nu har jag fett ont i magen. Vad kan det bero pa?

5. Jag fick ett mail idag om att jag inte har gjort ett prov som jag faktiskt har gjort. Om det inte rättas till har jag förlorat 10 ECTS poäng och jag sitter rejält i skiten.

6. Jag maste halla tva föredrag nästa vecka. Varav det ena jag inte fattar ett skit av (kanske för att det är om en bok som jag inte har läst) och ett annat som jag maste halla pa tyska och som ska vara roligt.

7. Punkt 5 och 6 är nog anledningen till punkt 3 och 4.

8. Thank god its almost friday!


RSS 2.0