La Sverige

Lite bilder på det vi älskar mest. Sommar, vänskap, familj, midsommar (alkohol). Mina första dagar tillbaka på svensk mark.
 
 
Jag fick äntligen träffa min finaste Sofia igen. Svensk sommarsol höll oss sällskap.
 
 
Vi var inte ensamma på Debaser-Slussen. Det var mer folk som ville fira att midsommar kom med morgondagen.
 
Vi slog till på stort och drack en varsin drink. Sofia mobbade mig för att jag inte kunde uttala namnet på drinkarna. Det tyckte jag var lite wrong. Jag kanske var sugen på en "Hallonmocccccchhhito".
 
Sedan var det (äntligen) dags för alla svenskars dag: Midsommarafton.
 
 
Midsommar inleddes med en traditionell silllunch. Och en midsommarblomma.
 
 
Den traditionella silllunchen efterföljdes av traditionella svennebanan lekar. Det började med pilkastning. Killarna (gubbarna) vann. På fusk såklart.
 
 
Sen blev det kubb. Killarna (gubbarna) var inte alls ngra höjdare och vi vann, båda gångerna. Så jag var både glad och rosa.
 
 
Det fortsatte med Boule. Vi låg före men helt plötsligt bröts spelet upp. Varför vet jag inte. Det blev oavgjort. Varför....vet jag inte.
 
 
Sen blev det middag och midsommaren började lida mot sitt slut. Jag hann med ett besök hos systrarna Fager. Det var ett bra avslut. Nu ska jag sticka och träna. Fördelen med en relativt lugn midsommar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny blogg, nytt liv..eller ngt?

Äntligen hemma! Skönt att vara hemma i Sverige. Igår var jag ledig och läste och sov mest. Körde en joggingtur också. Idag så krisar det på golfen så jag måste jobba. Typiskt när det är fint väder. Efter det ska jag till tandläkaren. När jag har varit där så tänkte jag bege mig till Jakobsberg för att styra upp ett friskiskort så att jag kan jobba lite på mina biceps medans jag är hemma plus att jag skulle behöva köpa ett svenskt telefonkort. Japp. Det var allt för now. Vi hörs snart.
 
Puss

Greenfield 2012

Ledigheten inleddes med festival. Tre harda dagar. Stralande sol. Inte en enda regndroppe. Det var bara att säga som dom säger i "The Hunger games": Let the games begin!

Dag 1



Stuvi och Nora försökte svalka varandra genom att vara sa nära som mögligt. Nora, som är fysiklärare borde ha vetat bättre!



Vissa hanterade värmen med stringkalsonger. Luftade säkert fint men kändes mindre fint för betraktarnas ögon.



Glada tjejer!





En paus i festivalandet. Lite fotboll. Det var det inte värt. Men Patten var en glad Svennebanan ända...





...och gladare blev han.

Dag 2



Dag tva inleddes med grill och en viss utslagenhet efter gardagens bravader.



Men vi var snabbt pa det igen. Mani drack iste. Iste som luktade misstänkt likt G&T.



Offspring konsert. Eugene (i randig tröja och ungefär lika lang som mig) överlalade mig att ga längst fram i slutet av konserten. För alla er som ngnsin funderar pa att ga längst fram pa en festival, när Offspring spelar. Don`t do it. Det var en nära-döden upplevelse. For sure!


I säkerhet igen efter att ha blivit nertrampad och nerhoppad av femtiotusen 17-ariga Offspringfäns! Puh.

Dag 3



Dag 3 inleddes med en Caipirinha. Lägg märke till mitt klädbyte. Mina kompisar ansag att rosa inte passar pa en rockfestival. Sa jag fick ta fram döskalleklänningen. Satt som en smäck:-)!



Varmt!



Personligen tycker jag att den här killen tog det till en helt annan level. Ni kan tänkte er hur det maste ha luktat inne i den där melonen. Det var liksom trettio grader varmt!



Glada festivalare.



Jag tröttnade pa att vänta. Alldeles för varmt för en svenne som mig...



..Jolanda och Patrizia gjorde mig sällskap.



Och sa äntligen händer det! The Hives. Följda av Rise Against och die Ärzte. Det blev blörri kan man säga!



Dansande tjejer.



Jag fick sitta pa Pattens axlar...



..och i början gick det bra. Sen blev det tyngre..



..och tyngre...




..och tyngre...




..och tyngre. Patten kapitulerar.



Gran finale: Die Ärzte. Och därmed avslutades Greenfield 2012. Nu maste jag börja packa för jag ska bege mig mot Zürich, Berlin och Sthlm. Känns bade bra och daligt. Mest bra. Syns snart Sverige!

Puss



Freedom

Pa schemat idag:
1. Jogga
2. Noppa ögonbrynen
3. Mala naglarna
4. Shoppa
5. Dricka en drink i solen med fina vänner
6. Äta middag med Patricks föräldrar
7. Ga pa festival (fast det är egentligen imorn)

Finn ett fel vänner! Eller kanske mer, finn ett fel som är rätt. Ja, precis. Inget plugga pa listan. Bara ledigt. Nu maste jag bara vänta pa resultaten. Ett är tillbaka. Check. 1/5 till min Bachelor. Nu är det bara att hoppas att resten har gatt vägen.



Ingen säger det bättre än David H:

http://www.youtube.com/watch?v=2ot_katYYiU

Min fina Patrick

Det finns nog ingen finare än min Patrick. I ungefär en manads tid har han lagat mat och stöttat mig medans jag har pluggat, pluggat och pluggat. Motiverat mig och trott pa mig. Hjälpt mig själv att tro pa mig.Igar när jag kom hem fran mitt Plugg Boot Camp blev jag serverad bade förrätt, varmrätt och efterrätt. Till förrätt hade han gjort en tomat och mozarellasallad med fikonbalsamico. Till varmrätt blev det grönsakspaj. Och till efterrätt fick jag en apple crumble. Att hjälpa varandra när det är tufft, i vardagen, med det som kan verkar litet men som är sa stort, är ngt som är väldigt viktigt för mig i ett förhallande. Patrick är där för mig när jag behöver. Sa jag antar att det här inlägget tillägnas Patrick.



Finns det hjärterum, sa finns det äppelrum!



Hög pa socker. Och hög pa kärlek.

Tack Patrick. För allt. Fran the bottom of my heart som Britney Spears skulle säga. Det finns ingen som är bättre än dig. Big love.

Puss
din Rebecca

Kojävel

Plugga har gatt bra idag. Förutom en kojävel som har statt och ramat hela dagen. Jag var nära pa att ga ut och ta livet av henne. Och hon ramar fortfarande. Sover dom aldrig ngn gang?

Nu ska jag fortsätta plugga lite (det blev ingen date med Helen. Jag hade planerat för mycket pa för lite tid). Sen ska jag soooooova. Jag drömmer säkert om den ramande kon.



Junk food byttes ut mot Brain food. Mörkt bröd, avocado, kalkon, keso, äpplen, Birchermüesli, sallad och fejk red bull. En vinnande kombination.



Körde även 8 km i sparet. Interlaken är underbart fint! Jag har lärt mig att när man märker att ens kognitiva resurser börjar tryta ska man byta modaliet (i tid!). Sa joggning blev bra. Mina kognitiva resurser aterhämtade sig utmärkt.

Sa. Dags för gamla prov och sen blir det en glass och sängen.

Puss och ha en fortsatt finfin helg!

Boot Camp

Plugg Boot Camp. Här ska det klaras prov! (om jag inte klarar proven, da vet jag hur mkt inflytande det har att proven och materialet är pa tyska, för sahär mkt har jag aldrig pluggat pa ett prov)



Boot Camp packning. Tva feta pärmar, data, joggingskläder och en tval. Mer är för mycket. Bling bling!



Jag pluggade fran 08.00-22.30. Till och med pa taget till mitt Boot Camp
(Patricks föräldrar lägenhet. Härligt med semesterfirare:-)) pluggade jag. Kollade pa den sista Podcasten av var förläsning när jag anlände vid mitt mal (Vad gjorde studenterna innan podcasten kom?:-))Efterat kändes mitt huvud som en vattenmelon. Kollade pa Woody Allens film "Midnight in Paris" för att varva ner. Jag gillar egentligen Woody Allen men MiP var verkligen inte min cup of tea.



Innan jag satte mig pa taget unnade jag och Patrick oss lite Burger King. Det är inte direkt brain food men jag tycker att det är sa gott. Sa länge det inte blir för ofta!

Det är en händelserik vecka som ligger framför mig kan man säga. Mandag spelar Sverige sin första EM-match. Tisdag har jag tva prov. Tisdag till Torsdag maste jag skriva ett arbete. Fredag till Söndag blir det festival och Sveriges andra EM-match. Mandag blir det Sverige! Need I say that Sweden still feels very far away? Men det är kul. Bring it on! The good and the bad!

Nu är jag nog tillräckligt vaken för att sätta igang och plugga igen. Ser framemot min belöning ikväll, vilket är en glass och en kaffe med Helen. Yes!

Tjupp!

En tjej pa vift.

Igar när jag kom hem fran skolan sa möttes jag av en liten tjej (jag gissar pa att hon inte var äldre än nio ar). Hon cyklade pa trottoaren i en jävla fart och först hade jag lust att lägga krokben pa henne FÖR MAN SKA INTE CYKLA PA TROTTOAREN. Men jag sket i det. Kanske framförallt för att hon inte hade nagon hjälm pa sig. Hur som helst, sa stannar hon bredvid mig och fragar (fast pa tyska):

Hon: Vart kan man köpa bönor och potatis? Pa aldi eller pa coop (pa tyska typ kartoffeln blabla bohnen blabla aldi coop?
Jag: Du kan köpa potatis och bönor pa bade coop och Aldi
Hon: Aha. Men är det billigare att köpa potatis och bönor uppe eller nere? (coop ligger pa övre och Aldi pa undre plan)
Jag: Aldi är lite billigare kan jag tänka mig.
Hon: Aaa, da aker jag till Aldi.

Och sa fortsatte hon sin cykeltur (pa trottoaren, utan hjälm och alldeles för snabbt). Det var en konstig konversation och jag undrar var föräldrarna höll hus i hela den här historien.

Ja. Det var allt för mig.

Lump

Provet igar gick okej. Det borde ha gatt hela vägen hem till mitt Bachelordiplom. Nu är jag vaken med tuppen för att hinna plugga det sista inför dagens prov. Puh. Nu är det inte lang tid kvar.

Puss

Sverigedagen

Idag är det Sveriges dag. Det firar ni med att vara lediga. Jag firar det med en Sverige-tshirt och prov. Sitter och pluggar det sista. Varan "lärare" bestämde sig för att slänga in lite astrologi. Sant skit. Att forskare överhuvudtaget kan fa bidrag för att undersöka skiten. Och jag ber om ursäkt till alla er som tror pa era horoskop eller astrologi, men enligt mig är det bara bullsh**. Inga bevis, inte ens när forskarna manipulerar forskningen, vilket dom alltid gör. Aja, om man pluggar psykologi, da pluggar man psykologi och da far man väl ta att man maste kunna alla "alternativförklaringar" för allt.

Hur som helst, summan av kardemumman, fira Sveriges Nationaldag i mitt namn ocksa:-)!

Puss

Trött

Nu är jag officially trött pa att plugga. Även fast jag ser slutet nu sa känns det jävligt tungt. Jag har ett prov imorn (pa Sveriges nationaldag liksom...was soll das?) och ett prov pa torsdag. Sen har jag helgen pa mig och för att plugga inför ytterligare tva prov. Sen när jag är klar med mina prov har jag tva dagar pa mig att skriva ett arbete. Puh. Ge mig energi. Och en öl. Typ. Ich will nicht mehr.




Min plugghög som jag kunde slänga efter de senaste proven. Jag längtar tills jag kan ta den här högen och slänga den i papperskorgen.

Aja, nu ska jag sätta mig framför böckerna igen. Jävla skitböcker säger jag!
Puss

Sommarens hit...tchetchetchererere

Egentligen inte alls min cup of tea, men jag älskar den här laten. Ni far ursäkta videon, det fanns ingen bättre. Men med den här laten kan sommaren börja..pa riktigt!

http://www.youtube.com/watch?v=PSmH8Yj0-Vg&feature=related



Knullar i munnen

Igar var det sol. Tjugosex grader och sol. Jag pluggade i solen, jag joggade i solen och jag grillade i solen. Stuvi och Nora kom förbi och grillade med oss. De hade förberett förrätt, Halloumi. Gott, tänkte jag. Sen förstör Stuvi allt med att säga: och Apelsin. Blä! Jag hatar apelsin. Jag kan dricka apelsinjuice men jag hatar apelsin. Men, mina damer och herrar: Det var en utav dom godaste förrätterna jag ngnsin ätit. Sa jävla gott.

Sahär gör man (busenkelt): Skiva apelsiner, skiva halloumin, släng pa grillen, grilla, grilla, grilla. Lägg pa en tallrik och ha pa lite balsamicovinäger. Vi använde balsamico med smak av fikon och jag kan verkligen lova att det knullar i munnen. För alla grillfantaster...ett säkert kort..try it!



Bilden är fran internet dvs. inte tagen av mig eller ngn som var närvarande igar kväll:-)

Sol i sinnet

Igar var det soligt och idag är det soligare. Det tycker jag är bra. Jag pluggar nämligen mkt bättre när det är soligt. Konstigt men sant! Det är bara för att jag kan sitta ute och jobba lite pa "brännan" (för mig betyder det att ga ifran fisblek till lite mindre blek och mer röd..men ända) samtidigt som jag pluggar. Jag tror att jag har en släng av adhd (väldigt mild..haha) sa jag försöker se till att göra tva saker samtidigt mtp att det ska vara bra för barn med adhd. Och vuxna ocksa för den delen. Nog om det. Igar blev det picknick. Planen var egentligen bio men det kändes lustigt att sätta sig i en mörk biosalong när det var en san underbar sommarkväll. Sa bio it was not!



Min finaste Patrick.



Min finaste Helen. Aldrig utan M&M:s och alltid en underbar kompis.



Helen och Patrick leker flyplans.



Jag fick saklart ocksa vara med pa picknicken. Sa jag var glad!



En mysig fredagspicknickkväll. Nu maste jag börja plugga, men vi ses!

Puss




RSS 2.0