En AHA-upplevelse

Jag hade just en AHA-upplevelse. I Sverige maste man ocksa ga en sjuukt langt utbildning för att bli psychotherapeut. Det visste inte jag! Gör mig lite gladare. Känns kul. För om tva ar kan jag ansöka om att bli legitimerad Psykolog i Sverige. Det bästa är att jag kanske kan göra en psychotherapeututbildning hemma (vilket är nästintill gratis och kortare än i Schweiz). I Schweiz kostar det 50 000 CHF och nej, sa mkt pengar har jag inte pa kontot. Men i alla fall....AHA!

Look at the stars, look how they shine for you

Det är ingen hemlighet. Jag gillar Coldplay. I vintras fick jag den finaste överraskning jag ngnsin fatt. Tva biljetter utav Patricks bror Pascal och hans fru Nadja. I lördags var det dags. Äntligen dags.



Vädret passade mitt humör. Sol och varmt.



Öl och vin i solen. Lägg märke till Patricks kringla pa ölen. I Zürich maste allt vara lite dyrare och lite "bättre". Men P var glad för kringlan.



Innan konserten hittade vi Langos. Den var sadär. Dom pa Grönan är bättre. Men med tanke pa att det var allt vi at innan konserten (och vi delade pa den) sa fyllde den absolut sin funktion:-)



Och sen var det äntligen dags...






Massa folk. Vi bestämde oss för att sta längst bak med vara nyfunna kompisar. Jag var sa exalterad att jag blev suddig.




När mina absoluta favvisar kom fick jag sitta pa min fina Patricks axlar. Och glad var jag för det. Här: Precis efter den bästa laten dom ngnsin har gjort. Yellow.



Princess of China.



Ljus.



Vägen hem var lang. Efter ett antal timmar hamnade vi äntligen pa nattbussen hem till Papiermühle. Trötta och med massa rosa ludd i huvudet (i alla fall jag). En underbar kväll.

Highlights

1. Att fa se Coldplay igen. För dom är sa bra. Hela konserten var underbar och dom spelade bara bra latar. Kanske för att dom spelade typ alla latar.

2. Ljusbanden. Det är bara Coldplay som kan det. Innan konserten började sa fick man ett band. Sag ut som helt vanliga tygband. Jag fick ett rosa. När det blev mörkt, började dom lysa. Men bara ibland och i takt till musiken. Helt otroligt med dagens teknik! Men det var verkligen saaaa coolt. Och jag lös rosa.

3. Patrick tyckte ocksa konserten var bra och gav den 4 av 5 gula prickar (yellow). Han är direkt inget Coldplay fän och känner inte igen sa manga latar. Under konserten utbrast han plötsligt: Men, varför har dom en tjej som ser ut som Rihanna pa scenen? Det tycker jag är konstigt. (Det var Rihanna, fran en fusion mellan Coldplay och henne i "Princess of China").

4. Pa vägen hem meddelades jag (vi) att Loreen hade vunnit Eurovision. Det var ocksa en liten highlight. Gar däremot inte att jämföra med konserten.

All in all, en underbar kväll och jag är mer Coldplayig än ngnsin. Nu ska jag ga och plugga. Sen ska jag pa föreläsning. Det är inte vilken föreläsning som helst, utan min sista, som Bachelor. NAGONSIN!

Massa pussar,
Rebecca

Ps. Jag har för mig att jag har hört "Princess of China" pa radion men jag är inte säker. Det är iaf en jättebra lat och för er som inte har hört den. Check it out:

http://www.youtube.com/watch?v=1CMjS_kxqK0


Födelsedagskalas

Igar fyllde min finaste Patrick 21 plus ngra ar. Födelsedagen inleddes med engelsk frukost i trädgarden.



Smörstekt toast, äggröra, bacon och vita bönor i tomatsas. Vi kunde inte har varit mer engelska eller mer onyttiga. Mkt gott och födelsedagsbarnet blev mätt och var belaten:-)



Pa kvällen blev det grillning. Alla vara bästa kompisar kom för att grilla med oss. Och för att fira Patten saklart!



Födelsedagsbarnet och en sprakande efterrätt.



Efter midnatt var vi mätta, belatna och lagom fulla. En fin kväll för ett fint födelsedagsbarn.

Vad fick Patrick utav mig i födelsedagspresent? Föutom äran att fa vara tillsammans med världens coolaste tjej dvs. Det kan inte jag avslöja här. För han har inte fatt min present än...Forsetzung folgt:-)

Nu maste jag gitta. Grillen är aterigen igang och jag maste slänga ihop en sallad (bikinisäsongen kommer som vanligt alldeles för tidigt)

Puss.

Mamma Mia!

Igar var det ledighet som gällde. För dom flesta. Men inte för mig. Jag akte till Thun och pluggade med en kompis. Solen sken och vi spenderade hela dagen i hennes trädgard och alperna syntes klarare än ngnsin. Det var faktiskt inte sa pjakigt att plugga även fast jag brände mig i solan. Och da använde jag solskyddsfaktor 25.

När jag kom hem blev jag bjuden pa middag av min Patte. Han vet hur man gör en tjej glad!



Min Patrick bjöd inte bara pa middag utan det blev även en liten efterrätt.



Cheesecake med vitchoklad och chokladkakebotten. Need I say more? Perfekt avslutning pa en rätt ok pluggdag. Och det bästa av allt, vi har tva till i kylen:-)

Nu ska jag plugga vidare. Jag hoppas att ni far en fin helg!

Puss


The prospect of freedom..

...keeps me going. Motivation till att plugga är vetskapen av semester. Fem prov och tva arbeten och tre veckor kvar. Need I say more? Stressad. Lite grann. Men som sagt, the prospect of freedom keeps me going.



En natt to forget

I fredags körde vi grill igen. Struts och taouleh. Mums. I söndags blev det rester. Jag spenderade natten med att kräkas. Jag vet inte om det var maten för Patrick at exakt samma sak och han sov som ett barn och fick behalla allt. Men det spelar ingen roll, jag kommer inte att äta tabouleh pa mycket mycket länge. Tanken gör mig spyfärdig. Mar bättre nu, som tur är.



En timmes sömn..

..är inte sa bra för den kognitiva förmagan. Idag ska jag ha föredrag. Jag hatar föredrag. Framförallt det här föredraget. Pa tyska. Och jag kan inte förbereda mig. Jag maste halla i diskussionen. Sa nervös att jag inte har kunnat sova utan jag har fatt en timmes sömn. Max.  Helst skulle jag vilja gömma mig under mitt täcke och sova tills imorn bitti. Men jag antar att jag maste se det positiva. Det är stärkande för karaktären men framförallt sa kommer det att vara över klockan 11.00 idag. Puh. Efter det kan jag njuta av att det är stralande sol och 26 grader varmt i Ostlandet idag.

Wish me luck!
Puss

Vilken week

Den här veckan har jag tva arbetsintervjuer. En idag. Och en pa Onsdag. Idag ska jag ga pa en intervju där titeln pa jobbet är: Fitnessmotivatorin. Men de vill ha ngn som har pluggat minst tre ar psykologi och som är intresserad av sport. Beskrivningen later verkligen som ett drömjobb men jag väntar och ser. Deras hemsida är lite skum. Ägaren (och kanske min framtida chef) beskriver sig som aktiv buddhist och uppfinnaren av den enda upplasbara meditationskudden...haha! En relativt luddig filur. Men det ska bli kul att se vad mina arbetsuppgifter skulle vara. Att fa människor att sporta mer skulle vara ett jätteroligt jobb med tanke pa att jag tror att motion är nyckeln till ett gott psyke (bland annat).

Pa onsdag ska jag pa en till arbetsintervju. Den här gangen handler det om en praktikplats (vi maste göra 3 manaders praktik). Jag skulle jobba som "lärare" pa universitetet. I en kurs som heter "Introduktion till Psykologi". Det skulle verkligen vara ett jätteroligt jobb och det skulle ge mig mina poäng som jag behöver fran min praktikplats. Skulle ocksa vara roligt! Jag, undervisa pa universitetet. Take that suckers! Aja, vi far se. I slutet av den här veckan kanske jag har blivit med tva jobb:-)

Nu ska jag ga och plugga. Efter det ska jag ta en inspirerande joggingrunda innan jag och Mr.Buddha träffas för första gangen. Wish me luck!



Fredagsmys

Fredagkvällen inleddes med en spontan grillning.



The special guest. Och den enda gästen. Helen. Chips, vin, kött (namnamnam) och sallad. Fina grejer.

Efter grillningen begav vi oss till Pickwick i Bern. Här hänger alla engelsmän. Överallt hängde det lappar som gjorde reklam för England-Sverige matchen. Men jag brakade inte med en enda engelsman. Inget: Sverige är mkt bättre än England. Vi kommer att vinna med tio-noll. Nej, jag har vuxit upp.



Fyra tjejer och Magners. Bra skit. Daligt kort. Jag var för kort. Eller stolen var för instabil. Eller ngt sant.



Jag och min fina Nicole när kvällen började ta slut. Fina flickor!

Nu ska jag fortsätta plugga.

Puss!

Att röka pa...

..med risk för att lata ickesvensk. Jag tittade pa debatt igar och kände att jag maste ge mig in i cannabisdebatten. Huruvida man ska legalisera cannabis eller inte, är en väldigt komplex fraga och jag vet inte vad jag ska tycka.

Jag har däremot ett par starka asikter om vissa saker som sades om Cannabis och missbruk.

Svart drogberoende (av tyngre droger) startar alltid med en joint. Nej, för det gör det inte. Det startar med en cigarett. Eller med alkohol. Den som pastar att en människa som är helt drogfri (ingen alkohol och inga cigaretter) börjar med att röka en joint har nog fatt ngt om bakfoten. Det viktiga i det här är att bade tobak och alkohol är lagliga substanser som samhället accepterar. Tva substanser som enligt experten pa debatt liksom 90 % av alla vetenskapliga studier är "farligare" dvs. mer beroendeframkallande än cannabis.

Detta leder självklart till ett stort problem. Samhället accepterar tva droger som anses vara farligare än cannabis. Manga starka röster som är emot cannabis dricker gärna ett, tva, tre, fyra glas vin pa kvällen dvs. använder sig av en drog som är mer farlig än cannabis om man ska vara krass. Hur kan dessa människor sedan sitta med pekfingret i högsta hugg och säga att man ska förbjuda cannabis? Dubbelmoral har liten inverkan pa ungdomar saväl som vuxna.

Jag vill även belysa det faktum att cannabis är mindre beroendeframkallande än alkohol. Och precis som alkohol fungerar cannabis(i de allra flesta fall) som en social drog. Självklart är det inte bra att röka för mycket. Precis som det inte är bra att dricka för mkt. Men aterigen, risken för att bli alkoholist är betydligt större än att bli beroende av cannabis.

Personligen har min bild av cannabis förändrats genom aren. Som ung och naiv 15-aring gick jag till rektorn när jag fick reda pa att en person som stod mig väldigt nära hade rökt pa. I min mentala värld flög jag fram fem ar och sag honom ligga i ett dike. Sönderknarkad. Idag, och det maste jag säga, vet jag bättre. Jag bor i ett land där cannabis är väldigt vanligt. Vid varje picknick, vid varje festival, vid varje grillning kan jag känna doften av cannabis. Och Schweiz haller inte pa att ga under. Cannabis kommer inte att förstöra ett utav världens rikaste länder. Om det är ngn drog som kan ta kol pa det här landet sa är det alkohol.

Jag har manga vänner som röker pa. Eller som har rökt pa. Som till och med har rökt pa i langa perioder (en joint, varje dag, i fem ars tid). Dom här vännerna är nu advokater, har en doktor i medicin, har en doktor i fysik, fysiklärare, forskare..and the list goes on. Att man skulle bli dum av cannabis eller att man maste bli beroende och börja spruta heroin, stämmer inte...as I am your witness.

Den sista punkten, men ocksa den allra viktigaste är gränsen mellan droger och huruvida de gör dig beroende. Cigaretter, alkohol och cannabis har väldigt liten effekt om man jämför med tyngre droger. Du blir kanske lite gladare, kan slappna av bättre, men du upplever inte ngn slags eufori som du aldrig skulle kunna uppleva utan droger. Av bra mat, bra sex eller en hetsig diskussion (da är jag pa topp). Och det är här jag drar en gräns. Gränsen mellan cigaretter, alkohol och cannabis är harfin, hugget som stucket. Det är steget mellan alkohol och till exempelt kokain, heroin, LSD som är farligt. När man börjar med droger som tar dig ifran den här världen, som tar dig till en mental värld som inte existerar. Droger som pumpar dig pa ditt serotonin, pumpar och pumpar tills du inte har ngt serotonin kvar. Det är da det blir farligt. En naturlig lycka som du aldrig kommer att kunna uppleva igen.

Jag förstar att vinkeln pa detta inlägg far det att lata som att jag tycker att vi ska legalisera cannabis. Jag vet inte om jag tycker det. Att göra en drog laglig bara för att den är mindre skadlig än droger som är lagliga verkar inte vara rätt heller. Samtidigt kan jag känna att den här debatten egentligen är byggd pa luft sa länge som alkohol och cigaretter är lagliga. Det jag kanske vill säga (men jag vet inte själv) är att antingen förbjuder man alkohol och cigaretter eller sa legaliserar man cannabis. För sa länge de starka rösterna som (egentligen) vill väl, stinker av alkohol, finns det ingen taktik som kommer att fungera för att minska bruket av cannabis. It does not make sense.

Ett liv utan droger är en utopi (kaffe är ocksa en drog). Det är en fin utopi. För mig är det viktigt att kunna leva i ngn slags sanning, att kunna leva i livet. Att droger förvränger det som är sant, vara känslor, var kognitiva förmaga, vara liv. Men, det är en komplex fraga och som sagt, ett liv utan droger är en utopi (och aterigen, kaffe är ocksa en drog). Därför maste ända slutordet av det här inlägget bli: Förbjud cannabis, men förbjud även alkohol och cigaretter (varför inte kaffe?), jag skulle sta bakom det beslutet till hundra procent. Eller legalisera cannabis. Jag skulle stödja det ocksa. För dubbelmoral, det är det värsta jag vet.

Over and out.



RSS 2.0