High roller

Precis som USA reser vi i kontrast. Tre nätter i tält. Underbart de första tva. Igar stormade det och var askallt. Nej tack till campingdusch och kyla. Ingen dusch igar. Idag luktar vi barr och camping men har landat i LA efter en förmiddag vid Universal studios. Universal var verkligen en upplevelse, det tyckte till och med Patten. Nu ska vi duscha och njuta och ga ner och kolla pa stjärnorna. Hollywood boulevard är nämligen utanför vart fönster. Lite lyx är ocksa bra. Nu verkar duschen vara ledig sa nu ska ja tvätta och skrubba bort sparen av camping och styra om till LA gläääm. Puss
 
Hotell
 
 
 

Vi har det bra i kontrasternas land

 
 
Det finns sa mkt att berätta om usa, landet där gatan runt guldhuset är fullt med hemlösa och barn utan kläder. Ett land där "the winner takes it all". Men det tar vi en annan gang. Vi har det bra och idag blir det hajk i närheten av santa barbara innan vi drar vidare till LA imorgon. Vi har faktiskt tältat tre dagar i rad. Mysigare än vad jag trodde.  Imorgon blir det superlyx i LA. Vi anpassar oss i kontrasternas land. Lite bilder kommer nu. Heeeej.
 
 
 
 
 
Hörs snart!
 
 
 
 
 

White House, baseball, hikes och vänskap

Första delen av vår semester närmar sig sitt slut. Tre hela dagar i Washington och med Karin och Martin bara scccchvissade förbi. Tiden går fort när man har roligt. 
 
Första dagen spenderades i Washington centre. Vilken speciell stad. Stora byggnader,  politiken i luften och memorials e-v-e-r-y-w-h-e-r-e. 
 
 
 
Dag två begav vi oss bort från staden för vandring och natur. Mkt klättra men det var en häftig vandring.  Kul att se ngt som många turister kanske inte ser. Tyvärr inga bilder eftersom att jag oftast använder min bästa kompis,  the camera. På kvällen gjorde vi staden osäker. Kul att se Washington by night. Things are alive at night. 
 
Lördagen bjöd på baseball som numera är min favvosport. Hade jag bott i USA hade jag varit på baseball hela tiden. 
 
 
 
 
 
 
Nej. Dags för mig att rulla vidare. Planet till San Francisco väntar icke. 
 
På återseende my friends
 

Nu drar vi

Dagen är äntligen kommen. Om femton timmar,  med ett litet stopp i Köpenhamn är vi framme i Washington och hos Karin och Martin. Som vi har längtat och kämpat. 
 
 
 
 
Auf wiederhören

US and A

Imorgon åker vi västerut. Kan inte fatta att vi äntligen ska få åka på vår första resa tillsammans. Efter sex år är det verkligen på tiden♡
Sitter i skolan nu och vill bara åka hem och packa. Men jag är resklar förutom att jag inte har packat. Ögonbrynen är färgade, ögonfransarna med. Mediciner inköpta,  pengar framlagda och platserna bokade. Så nu är det bara packa och sova kvar. Jag längtar som ett litet barn. .
 
Så nu ska jag försöka på tjejen som pratar om socialt support efter olyckor. 
 
 


J.T and the Tennessee Kids

Oh, my lord. Den där Justin. Han kan han. Det var lätt en utav de bästa konserterna jag varit pa (förutom alla ghettobitches. Don't mess with J.T fäns säger jag bara). Han bjöd pa en show som heter duga. Han dansade, han sjöng, spelade piano, gitarr. Han är duktig han. 
 
Laddade självklart med the 20/20 experience.
 
 
Laddade tjejer. 
 
Innan konserten hann jag även med en snabbträff med min flygplatsvän Adrian (ni vet han som jag träffade pa Arlanda och sen blev vi strandsatta i Berlin i typ fyra timmar). Han bjöd pa prosecco och parkeringsplats.
 
 
Adrian och jag. Fett glad tjej. Lite hysterisk kanske.
 
Och sen. The man of the hour.
 
Mr J.T
 
 

 
Tyvärr är bilderna lite suddiga. Fan att jag glömde min kamera och bara hade mobilen. Men som ses sa hade vi väldigt bra platser och t.o.m jag fick se Mr.J.T IRL och inte bara pa montrarna. Sa har det alltid varit pa alla konserter annars. Jag ser bara ryggar och svettiga armhalor. Men inte igar. Helt plötsligt började vakterna trycka bort oss och sa gjorde de en gang precis där jag stod. Jag var längst fram. Tyvärr kom inte Justin den vägen, men hans dansare. Det var coolt. Nej nu far det räcka. Jag har ju en resväska att packa. För imorgon vid den här tiden är jag pa väg mot US and A. 
 
Puss
 


Fet kille, feta tjejer.

Plugg, träning, upppimpning inför USA och sedan J.T aka sexy man aka Justin fucking Timberlake. Ska bli sjuukt roligt. Nya skivan innehaller bade bra och kanske lite mindre bra latar.  En riktigt bra lat är spaceship coupe. Me like. Här är den.
 
https://www.youtube.com/watch?v=cLno6CUW96o
 
Och här är han. 
 
 
Vilken kille. Han skulle fa kamma mitt alla dagar i veckan.
 
Hej. 
 


Inget nytt

Gardagen spenderades med inhandling, pluggning och häng. Det blev inte mycket gjort. Idag kommer Sue och vi ska plugga statistik tillsammans. Det blir bra. Igar kände jag mig som en retard. Jag fattade iiiingenting. Aja. Har inte sa mycket mer att komma med just nu. Förutom ett par bilder fran gardagens gissa vad? Grillning. Vad kan jag säga? Vi gillar att grilla.
 
 
Vi hade gjort grönsaker i aluminiumfolie. Det är sa himla gott. Patrick spexade till det och paketet sag ut som ngt slags djur. Kanske mer ett fantasidjur än ett riktigt djur. Trizle och Nora hade kamerorna framme i tid och otid.
 
 
Efter maten grillade vi marshmallows. Alltsa, det är fan inte gott. Dom är sa jäkla söta. Nästa gang ska jag se till att man kan göra smores. Det är gott det! Patrick trodde inte att jag sag att han fick in en hel jäkel i munnen. But I got you!
 
Sa, nu tänkte jag faktiskt ga ut och jogga innan Sue kommer. 
 
Hej och ha en bra söndag.
 


Varen är kommen

Trots att det har varit relativt varmt här i Käseland känns det som att varen inte kom pa riktigt förrän igar. Varmt, klarbla himmel, lyckorus. Hur mycket lite sol kan göra egentligen?
 
  
Igar sprang jag i shorts. I världens kanske blekaste ben. Sexy mama.
 
 
Fina blommor pa träden. Det blir sa himla fint pa varen och sommaren.
 
 
Och sa grillning saklart. Pa sommaren grillar vi varje helg och ett par ganger i veckan. För mig som ska plugga i helgen passa grillning bra. Det händer liksom ngt. Man har ngt att se framemot. 
 
Nej, nu ska jag aterga till min statistik.
 
Kram och hej. 




Bitch please

Sedan i lördags har bitch helt plötsligt blivit ett väldigt vanligt ord i mitt vokabulär. Maste lägga av med det. Var pa anställningsintervju. Tva looks, en tjej.
 
Look 1
 
 
Give me that job!
 
Look 2
 
 
Hej här är jag! Jag är trevlig och gillar att jobba.
 
Alltsa. Jag är inte seriös. Jag var mig själv. Om det gick vägen eller inte, det är en annan historia. Det enda jag har lärt mig är att man far inte sta ivägen för sig själv. För det gör jag ofta. Jag tror inte pa mig själv, tror inte att jag är bra nog, kan inte. Men varför? Jag kan, jag vill, jag ska. Jag är bra. Affirmation deluxe. Jag jobbar pa självkänslan och bättre ska den bli. Jag kan, jag vill, jag ska. Jag kan, jag vill, jag ska. Allting löser sig med lite tro pa sig själv och kärlek till sig själv. 
 
Jo, och glasögonen. Jag hade alltsa inte pa mig glasögonen pa intervjun. Det är ett par reklamglasögone jag fick för en herremassans ar sedan. Jag skulle dock behöva ett par läsglasögon och vill da ha ett par i liknande modell. Fast en aning mindre. Me no big head. Men idag fick det bli utan läsglasögon. Sa, tillbaka till livet.
 
Det är fredag!

And so they grilled with the birthday girl

Tog min första springrunda igar. Sen typ en vecka tillbaka. Det sucks att vara sjuk. Aja. Nu ska jag försöka komma back on track. Kan bli svart eftersom att semester lurar runt knuten. Men jag gör jag vad jag kan. Även plugg och grillkväll stod pa schemat. Och bakning. I slutändan blev det mer bakning än pluggning. Men det gör inget. Det är kul att baka.  Anyhow, this is us.
 
 
Birthday cakes for birthday girl. Note to self, gör en morotskaka nästa gang. Smakar likadant men tar typ en tredjedel av tiden. Men dom blev fina iaf.
 
 
Vänster: Sophia som just nu deltar i fitnessfighten. Mäkta imponerad. Jag kunde inte göra det. Duktiga du!
Höger: Hela gänget minus Bamse som är ute och jagar murveldjur som Catrine skulle säga. 
 
 
Fina tjejerna och fina Patrick. I caught you with the vitlöksbröd i munnen. Och ett bevis pa att även jag var inbjuden till grillningen hemma hos mig. 
 
 
Last but not least..birthday giiiirl. Helen fyller inte ar förrän den 19 April men vi är borta da, sa vi firade henne lite i förväg. Grattis i förskott världens finaste kompis. Du är den bästa kompis man kan ha och jag önskar dej all lycka i det nya födelsedagsaret. Du förtjänar alla världens skatter you ghettobitch!
 
Det var det om det. Idag ska jag pa anställningsintervju och jaga reseguide till USA.
 
Puss pa er.
 
Tillägg: Läste igenom inlägget innan jag klickade pa publicera. Mycket engelska blandat med svenska. When did I become Victoria Silvstedt?
 
Aja. Sa kan det ga. 
 
Heej. 

 


 
 

 
 

 
 

Middag och mys pa ghettobitchens balle

Helen är en ghettobitch. Iaf när hon är full. Hon svär och later som en Ricki Lake gäst typ. Men hon är sa jäkla rolig. Och menar ju saklart inget illa. Iaf inte till sina kompisar. Men därav hennes nya smaknamn. Hur som, igar var jag bjuden (eller bjöd in mig själv) pa middag hos Helen. Trevlig kväll med en varm kväll pa ballen och crepes till efterrätt. That bitch can cook!
 
 
Tack Helen för en trevlig kväll. Du och jag och Robert Aschberg;-). Vi syns ikväll.
 
Kraam


Tisdagar, hatdagar

Har ni ocksa sadana dagar? Dagar som ni gillar lite mindre än andra dagar? För mig är det tisdagar. Jag har tva föreläsningar, vilka bada är supertrakiga. Och det är sex timmar emellan dem. Ger tid till plugg men är ofta sa trött i bibblan att jag haller pa att somna staende. Aja. Nu är det inte lang tid kvar tills jag kan säga...let`s fly away.
 
Laddar inför tisdagen med lite mer bilder fran lördagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Clothes&Prosecco II

Mandag. Tva dagar sedan jag hade prosecco och klädparty hos moi. Vilken kväll. Trevligt (läs galet) sällskap, alkohol (läs för mycket alkohol), klubba och musik. Vilken kväll. Vi tar det fran början. 
 
 
Sista tvätten hänger. Resterande kläder har blivit tvättade och inpackade i IKEApasar. Vinet och bubblorna är pa kylning. 
 
 
 
Vardagsrummet förvandlades till en klädaffär. So much clothes, so little room. 
 
Runt sju ramlade gästerna in. Finaste gästerna man kan ha. Och galnaste.
 
 
Fran vänster högst upp: Johan. Han gillar J.Lindeberg sa jag försökte pracka pa honom min J.Lindeberg huvtröja. Men han tyckte den var för liten. Jag fattar ingenting. Catrine och Johan. Finbesöket fran Sverige och Helens partner in crime, Susanna och Lena. Längst ner fran vänster:Sophia och Cissi, Johan och Sophia, Sophia, Cissi, Catrine och Lena. Fina människor allihopa. 
 
 
Inga stolar sa golvet fick bli var haven. Alternativt och mysigt. 

Kvällen blev senare och senare och saker och ting blev mindre klara. Runt halv ett förvandlades shoppandet till dansande. All in a bluuuuurr.
 
 
Runt femsnaret ramlade jag hem. Vaknade runt elva och the aftermath of yesterday var ett faktum. Lägenheten sag ut som sju svara ar. Magen ropade Burger King. Träffade en stor del av tjejerna för hamburgare och skvaller. Men sedan sa kroppen ifran sa en tagresa hem och sedan sängen. Efter hamburgare och mer sömn var energin laddad och det var dags att städa upp lördagens bravader. Världens finaste P hjälpte till, bade pa Lördagsnatten när vi drog iväg för att skaka vara lurviga och pa Söndagen. Tack min stjärna. Du är bäst. 
 
 
Sparen av lördagens galenheter är helt borta. Kläderna är ihopvikta och nerpackade. Redo för en marknad om ngra manader. 
 
Kvällen avslutades med grillning, breaking bad och skype med vara vänner i väst som vi ska besöka om nio dagar. Motherfucker! Nio dagar. 
 
 
Vilken helg. Jag har sa fina vänner och en sa fin livskamrat och partner in crime. Tack alla för att ni är sa bra.
 
Dags att lata vardagen komma. Statistik star pa programmet. 
 
Kram



 

 
 
 

 
 


Jag blir nog aldrig stor.

Jag. drack. för. mycket. igar. 

Kläder och prosecco

Finns det nagot värre än att rensa ur garderoben? Angest över sin egen ytlighet to say the least. Jag har haft kläder i en stooor resväska nere i källaren. Jag har haft pasar fyllda med kläder under min säng. Jag har haft ikeapasar fyllda med skor som borde slängas, som aldrig blivit använda eller som helt enkelt är för stora. Jag har skjutit upp detta, att rensa, tvätta, slänga, i fem ars tid typ. Men nu har jag äntligen tagit tag i saken. Pa lördag ska jag ha ett kläder och prossecoevent hemma hos moi. Köpa kläder och dricka bubbel. Pa söndagen ska jag pa marknad. Tänkte ga en gang till i sommaren och sedan skänker jag iväg resten till bättre behövande. Hade redan gjort det om det inte var sa att jag själv tillhör "de bättre behövande" just nu. 
 
 
Första tvätten.
 
 
Men det finns mer. Sju IKEApasar till för att vara exakt.
 
 
Skor att behalla och skor att sälja. 
 
 
Ja, mycket grejer har jag. Fyra jackor som jag ska försöka sälja bl.a. Smycken, väskor, skor, byxor, klänningar (vissa har aldrig blivit använda!) och massa mer. Herregud säger jag bara. 
 
 
Min garderob, som är alldeles för liten ser dock väldigt tidy ut. Däremot sa är det massa kläder som just nu star i kö för att bli tvättade som ska in igen. Fa se hur länge ordningen haller. Vi maste köpa en ny garderob. 
 
Ja, sa kan det ga. 

 
 


En liten historia

Känner mig bättre idag. Var helt väck igar. Sov hela dagen och var verkligen helt förstörd. Idag känns det som sagt mkt bättre. I tisdags blev jag sämre och sämre under dagen. Ni vet när man blir sa där tung i huvudet, halsen bara river och näsan rinner som ett vattenfall. Jag var riktigt dalig men har obligatorisk närvaro pa en föreläsning som är mellan 16-18 pa tisdagar sa det var bara att bita ihop. Det var inte kul att cykla hem. Jag har ungefär 6-7 km till skolan. Och lika langt hem. Det var langa km när jag skulle hem. Och nu till historien.
 
För ungefär fyra ar sedan var jag ute. Pa en pub som heter Pickwik. Som vanligt blev det mycket galej och jag "lärde känna" en kille där. Han var ettrig, men väldigt rolig. Ni vet, typ, underhallande men vill jag vara din kompis? Nej, tack. I fyllan och villan blev vi kompisar pa FB. Jag har pa senaste tiden funderat pa att plocka bort honom saklart mtp att vi faktiskt inte har pratat pa fb och senaste gangen vi pratade var 4 ar sedan. Ni vet, en sandär fbkontakt som man tänker, varför har jag honom? Hur som, i den brantaste backen pa vägen hem börjar en lastbil tuta och tuta och det later som ngn skriker Rebecca. Jag har musik i öronen sa tänker att jag hör fel och fortsätter kämpa upp för backen. Bilen fortsätter att tuta och jag tänker, matte det inte vara pa mej, det är ju galet pinsamt, människor vänder sig om och kollar. Da visar det sig vara den här killen som jag träffade för fyra ar sedan. Snacka om minne som en elefant. Inte bara känner han igen mig, PA CYKEL, i hjälm. Han gapar ju även mitt namn sa det kommer han tydligen ocksa ihag. Jag fattade självklart inte att det var han förrän jag kom hem och han skrev pa min fb att det sag ut som att jag höll pa att dö pa cykeln. Haha. Jo tack. Herregud. 
 
Det sjukaste var att ungefär samma grej hände mig för ett par manader sedan, sjukt men inte lika sjukt. I november var vi pa en stor fest här i Bern. Blickpunkt. Alltid sjukt mkt folk. I mars sa är jag med mina vänner pa Pickwik. Inte de som jag var pa Blickpunkt pa, utan mina schweiziska kompisar. Da kommer det fram en dude till mig och ber om att fa ställa en fraga. - Självklart. - Jo, visst var du pa Blickpunkt i November. Du hade converseskor pa dig. - Eh, ja. Det var jag. - Jag tyckte väl att jag kände igen dig! Du latsades vara svenska. 
 
Alltsa, vad har dom här killarna för minne? Med den sistnämnda slutade det med att jag ryckte fram mitt ID-kort för att visa att jag minsann var svensk. Här ska ingen komma och pasta ngt annat. Aja, det var det om det. Jag kanske borde halla lägre profil när jag gar ut. Känns halvbra att bli igenkänd av halva Bern som partyprinsessan fran Sverige:-).
 
Sa, dags för D-Uppsats. 
 
Tjoo flöjt!

Sjukstuga

Damn you sun! Har gatt och blivit sjuk. Jag misstänker att jag blev sjuk igar. Cyklade till skolan och kläder som passar till vädret är svart i tider som April. Kom fram och var skitsvettig (Freeesshh tjej) och mot eftermiddagen hade jag bade halsont och kände mig hängig. Som tur är har jag Sue som tar anteckningar at mig pa den första föreläsningen. Statistikövningen borde jag verkligen ga pa. 
 
Hur som helst, jag hoppas att jag blir frisk snabbt. Sue har fyllt ar sa jag har även med mig en liten birthdaypresent till henne. 
 
 
 
En liten present. Hon säger alltid att hon gillar alla mina lador och burkar här hemma. Sa nu köpte jag en egen lada till Sue. Hennes kille är eller var trädgardsmästare. Nu doktorerar han i typ nagon slags biologi. Hur som, ladan innehaller ett nagellack, hemmagjord müsli, basilika -, persilje -, och solrosfrön (därav faktat att hennes pojkvän är eller var trädgardsmästare), vita kritor att skriva pa ladan pa och lakritskulor. 
 
Nej. Nu ska jag ga och kurera. Hej.


Inte bli sjuk, inte bli sjuk. .

...är dagens mantra. Har galet ont i halsen och då säger doktorn att man ska ta det lugnt och inte träna. Jag hoppas att det känns bättre imorgon. Dryga två veckor till US and A och jag ska inte vara sjuk när jag är där. Massa andra saker som händer just nu (inga barn) så har mkt i tankarna. Så, sists föreläsningen för idag och snart for forever. Hej.
 
 
Försökte motverka min halsont med vitaminer till frukost. Funkade inte. Ikväll blire chokladvitaminer. Det brukar hjälpa.

RSS 2.0