Wat ah bway fayva patoo

Wha gwan bwoy?
Skolan är runt i hörnet och jag känner mig redo. I juni tänkte jag att jag skulle hoppas av. Stressen, de langa dagarna, trycket, under dagen och pa natten, överväldigande. Men nu..efter en sommar av Sverige, Schweiz och ett par omprov känner jag mig redo.

Egentligen börjar skolan den 20 Sep men jag ska delta i en engelskvecka fran och med den 5 september. Black literature är mitt huvudämne. Första boken pa listan var Andrea Levy "small island". Fina grejer. Underbar bok som är värd att lägga tid pa! En bok jag verkligen rekommendera. Fast det finns tyvärr en bieffekt. Faschinationen av spraket i boken. Sedan jag slog läste bokens sista sida har jag har förvandlats till en minivit version av Bob Marley!

Nej, nu ska jag äta frukost och sen cykla till Bern, plugga, yoga och sen dricka kaffe med min finaste Helen. All fruits ripe. Mi gone.


Kosy Söndag...

Ibland sa önskar jag, framförallt pa söndagar, att det pissregnar hela dagen. Da FAR man bara vara hemma, da FAR man kolla pa TV hela dagen eller läsa en bok. Man behöver inte göra ngnting. Men idag sken solen, sa istället för slösöndag blev det en Kosy Sunday.

Söndagsstart. Kärleksmuesli. Kalkonmacka. Hjärteburk. Kaffe, sött som socker. Kärleksfrukost.




Hjärtepapper med kärlekspresenter. Födelsedagslek.



Ljuv promenad. Ljuv utsikt. Ljuvt sällskap. Ljuva Söndag.



Mcflurry, med smak av Magnum Brownie. Tjockissöndag.



Söndagsgrill. Ricottasvamp. Lilla kycklingen. Sallad med smak av avocado.



Och vad är en BBQ utan en smak av Maraboudaimjamaicabanan? Ingenting!



Snart är det dags att säga farväl till Kosy Söndagen och säga Goddag till jobbiga mandagen. Men innan dess..en liten film: The Adjusetment Bureau.

Jag lyfter pa hatten och säger tack för idag!

Puss

Pon da Replay

[Ny blogg, nytt liv. Eller nagot sant]

Ett besök pa IKEA muntrar upp. Redan i början av denna vecka var jag och Patrick entusiastiska som sma barn inför vara planer att cykla till IKEA pa lördagen. Solen sken hela veckan och det var över trettio grader varmt. Väderprognosen inför lördagen kom som ett bombnedslag. Regn, kallt, storm. Scheisse. Men pa lördagen när jag vaknade var himlen bla och solen gul. Sa jag blev glad och tänkte att meterologer är ett inkompetent folk. Tills molnen började samla ihop sig och det började regna. Var moderata cykeltur pa 30 km skulle förmodligen inte bli av. Men eftersom att tankarna pa varmkorv fran IKEA och Daimmarabouchoklad var sa intensiva sa valde vi det "second best" och tog taget. Och vad tror ni hände da? Himlen sprack upp och solen var gul igen. Fan ocksa. Men en liten promenad fick vi i alla fall.



Walking on sunshine



Delmal 1. Plötslilgt stod IKEA där i all sin prakt.



Delmal 2. Eat dam bangers Rude bwoy
!

Observationer:

1. Det är kul att vara med Patrick pa IKEA. Förutom att han alltid stoppar mig fran att köpa alla fina, rosa saker som jag vill köpa. Han har inte förstatt tjusningen med rosa....än.

2. Det är kul att vara pa IKEA med Patrick. Fast ibland tycker jag att han borde köpa mer och tänka mindre.

3. Jag blir alltid pa daligt humör när jag gar förbi IKEA restaurangen och jag maste se när de säljer köttbullar med pommes frites! Sen när passar pommes och lingonsylt ihop? It`s a disgrace to the swedish meatball!

Nej, nu är det dags för en promenad.

Puss

Sommaren

Ja, det är ju inte för att jag inte har haft tid för att blogga som jag inte har gjort det. Jag har inte orkat helt enkelt. Too slö. Eller sa är det kanske i brist pa inspiration and what to write. Men det bästa med en sommar som lider mot sitt slut är att man kan sammanfatta sommaren. I ord. Och i lite bilder. Det här var min sommar.



Sommaren började som vanligt med pluggande. Mkt pluggande. Och prov. Som jag saklart klarade galant!



Sen var det dags för min galna man att bege sig mot Sverige. Pa cykel.



Efter 11.5 dag stod han pa var baksida. Med älgöl och ett harigt ansikte. Men jag var glad ända!



Patrick upplevde sin första midsommar. Som tur är ville han fortfarande vara tillsammans med mig även efter "de galnas afton"

Ungefär här gick var kamera sönder, sa tyvärr blev Sverige resan inte sa väldokumenterad som jag hade velat. Men det var fina grejer. Gröna Lund, Stockholm, Lillsjönbading och häng. Det finns ingenting som slar svensk sommar och jag är sa glad att jag äntligen fick uppleva en heeel somrig manad i världens vackraste land, Sverige. Tack alla ni som förgyllde den!



Väl tillbaka i Schweiz hängde jag med Mike Skinner and friends. Alot of friends.



Efter Gurtenfestivalen var jag aterigen tvungen att plugga. Men sen fick jag besök. I form av en mamma.





Vi vandrade. Langt. Fem timmar. Och vi somnade mitt i solen efter lunchen och jag sag ut som en tomat.




Vi hälsade pa farmor och farfar som var pa höftoperationsrehab uppe i världens finaste Gunten.



Mammas besök i ord: Promenader, mat, glass, sol, IKEA, bio, ansiktsmask, chick-flick, svenska, choklad, vin, solkräm, berg, sjö, köttbullar, margarita, coupe dänemark, underbara semester!



Efter mamma hade lämnat käseland var det dags att börja researcha inför min C-uppsats. Mkt frustrerande. Som tur var behövde jag bara göra det en vecka för sen var det dags för nästa festival! Micket roligt,men micket, micket varmt. 35 grader och stralande sol i fyra dagar. Inte bra för min fräkniga, bleka kropp. Men framförallt fick jag se seeed live och dom är sa fräna. och det gav mig den kraft jag behöver för att aterigen hit the books och pedofilernas värld.

Japp..det var en del av min sommar. Nu ska jag äta frukost, träna och aka till stranden och plugga. Hej!










RSS 2.0