Ett Berg av sol

Helgen inleddes med jobb. Fredagkväll med fine dining. Right up my alley! Efter att jag hade jobbat gick jag hem och at upp resten av min marabouchoklad och kollade pa Greyan tills fullPatrick kom hem och störde mig. Pa lördagen vaknade jag som vanligt tidigt (med tuppen). Jag städade lite hemma och när min Fyllekaja hade vaknat, gav vi oss av för att storshoppa. Som nämnt tidigare har vi för tillfället en bil (tills imorn) sa vi bestämde oss för att utnyttja den sa gott som möjligt ( 36 l cola Zero och 48 l öl:-))

När vi väl kom hem blev det stressigt. En kompis till oss ringde och fraga om vi ville följa med och vandra. Daligt väder i Bern men fint väder i Interlaken. Sa vi packade allt vi fick med oss och begav oss till Interlaken. Om det var värt stressen?..Ja.







Halvvägs. Fran Vänster: Patrick, Julian och Martin. Julian var med om en olycka i Juni. Han skulle flyga fallskärm men vinden ville inte och han föll 20 meter fritt fall. Inte bara överlevde han, men han kan fortfarande ga och han kommer att bli helt aterställd.







Vi vandrade 900 m uppför. Och trots att jag bara hade ätit en Gipfeli (Crossaint) och druckit en latte pa hela dagen, blev jag inte pa daligt humör. Jag antar att berg har en bra effekt pa mig! I och för sig försag P mig med tva miniBounties. Det kanske var dom som tog mig till Bergstoppen





Efter lite över tva timmar av vandring och "klättring" nadde vi toppen. Utsikten, breathtaking. I touched snö för första gangen i ar. Fina grejer. Det var värt the effort.



När solen började ga ner, började vi ocksa ga nerat. Benen var trötta men till slut var vi nere igen. Trötta och hungriga tog vi oss hem till Patricks föräldrar. När vi kom fram upptäckte vi att deras toalett som skulle ha renoverats de senaste tva veckorna, inte var klar. Toaletten stod mitt i vardagsrummet. Prova och bo i en lägenhet utan toalett. Mission impossible. Det var bara att be om en sovplats hos Martin, var vandringskompis. Som tur är, är han son till tva läkare sa han hade nog plats till oss med:-)

Nej, nu är det dags för mig att plugga lite.
Massa kramar/
Rebecca


Parfymer are a girls best friend

Jag tror inte att jag är ensam om att en parfym förgyller upp i vardagen. Jag tycker att känslan av att vara nysprutad (oj, nu blev det pa gränsen till snuskigt) är lika skön som känslan efter att man har duschat och smörjt in sig med sin favorithudcreme. Wunderbar! Jag är en sadan människa som har samma parfym väldigt länge. Jag gillar tunga parfymer som verkligen doftar starkt. Det vill säga, Escadas sommardofter passar inte mig (Magnetism hade jag länge, men det är ingen sommardoft!)

Ja, manga favoriter har det blivit. Davidoff- Blue Water (eller vad hette den?), Hugo Boss (namn glömt), Eden and the list goes on. Sedan 2006 har jag haft samma parfym. I saw, I bought, I feel in love. Lancome - Forever. Jag har inte tröttnat. Problemet är nu att alla andra verkar ha tröttnat. För 2010 slutade Lancome att göra Forever. Nu är min slut och jag har desperat försök fa tag pa den pa internet. Är det ngn som vet vart man kan fa tag pa den? I need help! Jag känner mig naken och utlämnad!


Min kära parfym. Nagon, hjälp mig att hitta min själsvän igen!

Min andra parfym som jag använder, träffade jag, även den, 2006. Som tur har Stella M. inte slutade sälja den (jag tror inte det iaf) sa jag har iaf lite tröst i stinkmörket.


Min SM. Alltid trogen.

Är verkligen tacksam om ngn kan ge ngra tips pa hur jag kan hitta min kompis igen!

Puss,
en inte sa godluktande Rebecca

Kastanjer och Prosecco.

Som redan bekant, startade min helg med ett besök till IKEA. Pa lördagen var jag pigg (med tanke pa att min enda synd pa fredagkvällen var Marabou mjölkchoklad) och utvilad. Lördagen bjöd pa massa roliga överraskningar men pa daligt väder. Vi började var lördag med att hälsa pa en kompis till Patrick och mig som spelade en turnering.



Behöver jag säga att det var retro? Bordsishockey, kan inte kommer ihag när jag sag det senast? 1990? Efter att vi hade sett L ga lös pa ishockeyspelarna satte vi oss i bilen och begav oss till Biel. Mal: Farmor och farfar. Vi at lunch tillsammans och farmor pratade mest hela tiden. Det var som vanligt och väldigt mysigt.



Världens finaste farmor och farfar.

Efter vi hade sagt hej da till farmor och farfar akte vi till min kusin Eveline och hennes man, svenska Fredrik. Dom har byggt ett hus, sa vi akte dit för att inspektera. Huset var, som förmodat, väldigt, väldigt fint och modernt. Vi drack kaffe och at pepparkakor och när vi begav oss hemat hade vi bade en känsla av avundsjuka i magen. Jag vill ocksa bo i ett helt nytt hus!

Väl hemma i Bern somnade vi som tva bäbisar. När vi väl vaknade var vi inte alls sugna pa att göra ngnting annat. Framförallt inte lämna var varma, mysiga lägenhet för kylan ute. Sa blev det inte. Vi (jag och Pät) plus tre andra kompisar begav oss till Bern. Vi hade en kompis som hade en utsällning pa ngt som paminner om kulturhuset fast i Bern. Han hade en bar som bara serverade Prosecco. Sa Prosecco fick det bli. Efter det blev det jordgubbsvin och singstar till den tidigasöndagsmorgonen. Det var inte förrän grannarna knackade i taket vid fyra som vi gav upp. Behöver jag säga att jag hade huvudvärk pa söndagsmorgonen? När jag väl lyckade krypa upp ur min säng (runt 13.15) sken solen och mitt huvud kändes som en djungeltrumma. Huvudvärkstablett gjorde susen och vi begav oss pa äventyr. Söndagsäventyr. Och aterigen pamindes jag om nagonting som jag glömmer bor i bland, Schweiz är världens vackraste land!














Det var en väldigt mysig söndagspromenad. Söndagseftermiddagen avslutades med te och kastanjer med gardagens partners in crime.



Kan det bli mer höstmys? Höstkyla, höstte och smaken av höstkastanjer. Bra avslut pa en mysig söndag!



Det var en mysig helg. Nu är tyvärr mandag och "riktig vecka" redan här. Dags att atervända till the hardknock life.

Jag hoppas att ni ocksa hade en lika fin helg som jag!

Puss/ Rebecca


IKEA är INTE Marabouchoklad. Punkt.

Jag klarade uppkörningen pa första försökert. 19 ar, i Solna. Big stuff!
Vissa satsade pengar pa min (pastadda) daliga bilkörning; aldrig klarar du det pa första uppkörningen..i Solna..du..näh, inte du! Än idag finns det en person (anonym) som är skyldig mig en hamburgare och kompani pa Mcdonalds! För jag klarade min första uppkörning. Med nagra smafel:

1. Jag körde över heldragen linje
2. Jag körde 30 pa en 50 väg för jag trodde att avfartsskylten satt pa vägen jag körde pa
3. Bilkillen var tvungen att parkera at mig för att jag inte kunde parkera själv. När han sa att jag fick mitt körtkort satt han i förarsätet!

Hade jag varit bilkillen hade jag skickat hem mig igen. Men jag maste ha charmat honom ordentligt. Idag körde jag bil för första gangen i Schweiz. Mitt i Bern. Jag och min Helen ville nämligen känna oss lite närmare Sverige och begav oss till IKEA. Vi kom bade dit och hem utan olyckor.
Att det blev en liten detour pa vägen hem känns som en petitess! Idag kan jag säga, jag är redo för att ha körtkort:-) Aja, nog om körkortet och köra. IKEA var mysigt. Som alltid.



Världens finaste, underbaraste Helen.10 Köttbullar och POTATISMOS (förra gangen jag var pa IKEA skällde jag ut dom för att dom alltid serverar köttbullar med pommes frites...vi äter inte köttbullar med pommes frites och lingonsylt!..dom tog at sig kritiken)



Vi köpte massa fina saker. Jag köpte ett par vita gardiner med blommar och volanger som vi inte behöver och som Patten kommer att hata. Jag köpte en ny badrumsmatta..som jag inte behöver. Jag köpte ljus, som jag per definition kanske inte behöver. Jag köpte en svart korg för att Patrick har tjatat om att han vill ha en lada som han kan lägga sladdar i. Sa jag antar att han anser att vi behöver en sladdlada. Sladdlada= inte onödigt köp. Jag köpte choklad. Som jag behöver. Och jag köpte luktagottonödigdekoration blommor som jag ska ge till farmor imorn när jag ser henne. Och det är ju en present. Sa dom vad inte onödiga!

IKEA var mysigt men sverigeshopen var en besvikelse. Kamprad nöjer sig inte med de pengar han redan har. Nej, han ska ha mer. Borta är marabouchokladen med dajm, borta är ballerinakakorna, borta är delicatobollarna, borta är hushallsosten, borta är OLW-chipsen, borta är Kopparbergs Päroncider. ALLT har bytts ut mot IKEAS egna varor. Vad faan?! Det är inte samma sak att äta en choklad med vit förpackning som det star IKEA mjökchoklad eller IKEA chokladkrokant pa. DET SKA VARA EN MARABOUFÖRPACKNING MED RIKTIG MJÖLKCHOKLAD. Det var veckan BU. Helt klart.

Förutom den dumma Sverigeshopen har det varit en bra kväll, eller rättare sagt, en bra dag. Jag hann med massa plugg, jag fick ett jobb (jej jag!) och jag hann göra tva baches av Kärleksmüesli. Nej, nu ska jag kolla pa private practice, njuta av mina fina ljus och tystnaden. Iaf tills min fulla ishockeyälskande pojkvän kommer hem.




Italiano

I torsdags tog jag och Patrick (plus föräldrarna Salm) ledigt fran Schweiz och for iväg till Italien. Men istället för massa ord. Bilder.

Vi börjar med: Havet



Hotellutsikten. Bellisimo!



Bada. Vindstilla, 25 grader varmt, sandstrand.



Kvällshav.



Romantik.



Soluppgang.

Havet. Den absoluta höjdpunkten. Men äta bör man, annars dör man. Därav nästa tema:

Mat



När man beställer en drink i Italien far man inte lite snacks till. Man far en hel maltid!





Alternativapero. Egenköpta chips och medtagen öl fran Schweiz: Desperados. Finns inte i Sverige, men det är den godaste öl som finns. Och den enda öl jag dricker!



Ibland maste man äta riktig mat. Och varför nagonting annat än pasta med scampi...



...eller friterad bläckfisk?

Självklart förtärdes även andra nyttiga saker som glass, pizza och focaccia. Men tyvärr hängde inte alltid kameran med. Fett dalig kamera!

Sedan har vi ju den sista, men ack sa viktiga kategorien:

Random.



Att posa...



finaste Patrick aka The Poser aka Spargel, The.



Försök att ta fina bilder. Fast bade jag och Patrick är natural born photographers. Fast jag är saklart lite bättre:-)



Nej, nu far det vara nog med bilder fran Italien. Men vi har verkligen haft det jättebra och jag är äntligen redo att börja min nästsista termin pa riktigt! Nu blir det plugga av och en liten paus fran allt vad onyttigt heter! Massa kramar fran en utvilad svennebanan!



RSS 2.0