Fösök nummer tva

När jag satt och väntade pa flygplanet sa skrev jag ett jättelangt inlägg pa mobilen. Det tar ju en sa jäkla lang tid pa mobilen sa jag var fett lack när jag rakade radera allting. Har inte lyckats samla ihop krafter att skriva ett nytt inlägg förrän nu. Här är det som jag vill säga. I bilder. 
 
  
Patten var pa sitt första luciatag. Det var verkligen riktigt mysigt. Har inte sett ett luciatag pa säkert tio ar. Sa det var verkligen nostalgi. Vi är ett par tjejer som vill vara med nästa ar. Skulle verkligen vara jätteroligt. Jag var ju med pa varenda luciatag när jag var yngre, tyckte det var svinroligt. Patrick gillade luciataget. Jag kan ju första att vuxna människor som klär ut sig till tärnor, jultomtar och stjärngossar uppfattas som lite odd. Men han gillade det. Däremot gillade han inte att vi var i kyrkan. Nästa gang kanske vi kan hitta ett luciatag som inte befinner sig i en kyrka. 
 
 
Den här terminen har präglats av ett seminar som har tagit v ä l d i g t mycket tid. Tre presentationer och fyra arbeten. I grupp. Efter var sista presentation firade vi med öl. Efterat träffade jag min finaste Helen för att äta middag och dricka drinkar. Det slutade som vanligt med galenskaper. Först tittade vi förbi pa patricks julfest. Patrick var i gasen vilket var roligt. När han ringde mig och fragade om vi ville komma förbi fragade jag om det fanns ngra singelkillar till Helen. Det fanns det inte. När vi kom dit hade P daligt samvete för det fanns tydligen en singelkille för Helen. Och vilken kille sen! Det var länge sedan jag sag en sadan kille. Han var lik Mans Zelmerlöv, alltsa en riktig pudding. Jag och Helen var däremot rungande överens om att även om man är sa snygg, sa är det inget att ha om man är trakig. Och han var trakig. Och fafäng. Jag gillar inte fafänga killar. Inte Helen heller. Sa det blev inget. Efter det blev det en utgang pa ungefär en kvart innan vi tog en taxi hem. Och sov. En bättre torsdag och ett bättre firande av jobbiga ETCS poäng.  Som kanske redan uppmärksammats, saknas det bilder. 
 
 
Sedan var det äntligen dags för Sverige. Schweiz är verkligen ett vackert land. Framförallt i luften. 

 
Sverige levererar som vanligt. Dock inte vädermässigt. Men man kan ju vara inomhus. Jag har hunnit mysa med Fia och Elina, julshoppat med Martin och fikat med Lina. Bra grejer. Jag har även hunnit träna. Rätt mycket. Bade pa friskis och pa sats. Jag älskar att träna och det är roligt att prova nya pass. Jag och pappa provade skivstang MAXA pa friskis. Typ som body pump, men man ska ha sa mycket vikter som möjligt och sa är det lite repetitioner. Det var roligt men jag tycker att vanlig skivstang eller body pump är roligare. Jag har inte manga sjukdomar i familjen, men ledproblem, det har vi. Därför försöker jag styrketräna skonsamt, lite vikter och manga repetitioner istället. Men det var roligt att prova pa. Dagen efter körde jag och pappa crosstraining pa SATS. Sjukt jobbigt pass, med mycket styrka igen. Sa vi var heeelt slut. Kaka pa kaka. Igar var det danspass pa friskis.Det var roligt och jag blev glad. Jag gillar ledarna, de är sa roliga och glada. Jag var lite obekväm med alla sexiga dansmoves, men försökte tänka att bara sa kan jag bejaka min kvinnliga sida. Och idag ska jag iväg pa spinning med pappa pa sats. Har fatt en gratis träningsvecka sa här ska det tränas vill jag lova:-)! Har planerat in ett dansaerobics pass, ett till spinningpass och sa ska jag prova deras nya träning, speed n sports. Det verkar skitrolig. Styrka, snabbhet och smidighet. Bra träning inför Jungfraumaraton. Jag älskar verkligen att träna! A juste, bilderna har jag snott fran Sofia. Min kamera glömmer jag lätt när jag är hemma i Sverige.
 
 
Det har självklart varit mycket julstök ocksa. Julbak, julshopping och julgransbeklädning. Och mycket julmust förstas. Nu ska jag väcka pappa sa att vi inte missar spinningpasset. Kram pa er!
 
Tjupp

 
 


 


Fan

Skrev en jättelång text. Jag o r k a r inte skriva den igen. Bajsfanmångo. Vi får försöka igen. På svensk mark. Nu är det dags att boarda, småpizza och plugga. Sen Sverige och hundraåringen ikväll.

Tja!

Wha gwen happy peoples?!

Vintern är här. For sure. Och vad har hänt sedan sist? Soffan star kvar i garaget. Typiskt och trakigt. Vi far sa vad som händer med den. I söndags var det ju som bekannt andra advent. Förutom pluggande sa bakade jag och Patrick saffranslängder, fyllda med vit choklad. Som syns pa bilden blev den inte sa fin, men väldigt god. Jag hann även ga en promenad med Helen med fina ben. 
 
 
Ma Baker. 
 
Igar förvandlades studenten till en servetris. Hjärtdoktorerna fran sjukhuset i bern firar tydligen ocksa jul. Mellan 16-24 jobbade jag och slet. Det var roligt. Och jag har ett minne fran kvällen. Ett blamärke pa höger höft. Det tog ett tag innan jag förstod vad det var. The aftermath av för tajta byxor. Helt sjukt. Ett blamärke liksom. 
 
 
Vad är en bal pa slottet?
 
Press rewind. Glömde mandagen. Mina fina tavlor kom. Perfekt kvällnöje att styra upp dem. Framförallt eftersom att jag var ensam hemma. Patten däremot, han fick sova pa hotell. 
 
 
Bilderna hade transporterats ihoprullade. Och de är i ngt slags hart material. Som tur är hade jag mr.Feynman hemma, som med sin tyngd kunde göra fröken som nu hänger pa väggen rak. Vad tycker ni? Visst är hon bättre än fröken Monroe som hängde pa väggen förut!? Det tycker jag iaf!
 
Nu ska jag plugga och plugga och plugga. Ikväll blire luciafirande. Patricks första luciatag. Han ska vara stjärngosse. Eller bagare. Han var velig sa han tog med sig tva kostymer. Men han har övat: Stjärnan i vinternatt, tindrar sa klar, stjärngossens höga hatt, blinkar till svar/en sockerbagare han bor i staden, han bakar kakor, mest hela dagen osv osv. Jättefint
 
Vi hörs. 


Update: The sofa

Hej hej halla dagboken! 
 
Bloggtorka. Svar ja. Soffan star fortfarande i garaget. Patrick vill hissa in den genom ett fönster. Den tror jag inte pa. Veckan har sprungit förbi. Hektiska skoltider. Igar var det en lugn dag. Jag haller pa och skriver ett arbete pa tyska (klapp pa axeln) som Patrick rättade. Vi var och handla, städade lite. Trakig lördag helt enkelt! Pa kvällen gav vi oss dock iväg pa äventyr. Batman och Robin fick sällskap av Helen. Hon är en superhjälte i sig.
 
Bitte, schauen Sie die Bildern an!
 
 
Vi hamnade aterigen vi glöggstandet pa julmarknaden. Här: Patrick x 3. 
 
 
Efter glöggen pa julmarknaden begav vi oss iväg till en kompis till mig för glögg i hans trädgard (det är han som har den där supersöta ungen som var hemma hos mig pa min födelsedag). 
 
 
Man kan ju säga sahär. Efter en halvtimme var vi typ helfrusna. Fötterna gjorde ont som fan och glöggen hade inte blivit riktigt varm än. Chris hade köpt en sadan där tunna, som man kan se pa tv att hemlösa använder i  typ Bronx, NY, USA. Ni vet, som de eldar i. You know what I mean. Och det blev riktigt varmt och skönt. En san tunna vill jag ocksa ha i trädgarden. Patrick vill ha en i vardagsrummet. Det sa jag nej till. Det var det. Nu ska jag styra frukost. Och väcka Patrick. Vi har grejer att göra. Plugga, träna och baka. 
 
Trevlig tredje advent pa er!
 
Tjupp! 

 
 


Surt äpple

Är fortfarande sur över soffan. Det suger att vi har en fin, ny soffa i garaget och sa har vi den här oranga klumpen i vardagsrummet. Jag hoppas verkligen att vi lyckas lösa det inom en snar framtid. Verkligen. Oavsett. Förutom besvikelsen av soffan sa bjöd helgen pa shopping, glöggdrickande, raclett, julpynt, paket och chäse brätle. 
 
 
Jag och Pat begav oss in till staden för lite julshopping. Vi hamnade pa julmarknaden och vid glöggstandet. Det blev kanske en glögg för mycket. Eller glögg och glögg, Glühwein. Patrick pastod att vi drack sju stycken. Jag säger fem. Detaljer, detaljer. Det värsta var att vi hade bjudit massa folk pa middag. Sa det var bara att aka hem och nyktra till. Men det gick bra och middagen blev gooood. 
 
 
Raclett. How good? Jag höll mig ifran vinet och körde pa vatten. Eter Glühwinet kände jag mig inte alls sa motiverad att dricka mer vin. En härlig kväll. 

Söndagen började med att soffan skulle upp. Ni vet ju hur den historien gick och vi glömmer den. Vi julpyntade. Here it is.
 
 
 
 
Jag vet inte om man ser att det är massa paket under var gran. Det är min adventskalender. Japp, Patrick har slagit in 24 paket till mig. Patrick är snäll. Han har gjort det varje ar sedan vi blev tillsammans. Tycker jag är himlans gulligt. Imorse fick jag även ett extra paket. Det var det där fina julgransljuset. Han kan han! Längst till höger var var middag. Vi hade ju raclettost över, sa det blev s.k chäs brätle till middag. Bröd som man täcker över med lök och champignoner (iaf vi) och sen pa med raclettost och in i ugnen. Nyttigt? Näää. Gott? Som faaaaan. 
 
 
 
 


Soffjefel

Vi köpte ny soffa för över en manad sedan. Sedan köpte jag kuddar. Och filtar. Ah, vad fint! Idag skulle soffan äntligen komma in till oss. Soffan är för stor. Vi far inte in den. Dörrar lyftes bord, skor ställdes undan, vi skruvade bort det ena och den andra. Men den var för stor. Jävla skit. Nu säger Patrick att han ska saga bort en bit av dörren. Da borde det räcka. Vi far väl se. Vi far ta bloggen om den här helgen, glögg mitt pa dagen, raclett och julpynt en annan gang. Nu ska jag ga och stirra pa den oranga klumpen till soffa som fortfarande star i vart vardagsrum.
 
 
Soffjävel.
 
 


RSS 2.0