Livet

Jag är vaken och klockan är 07.35. Och det är lördag. Känner att jag vill skriva nagonting superintressant och roligt här pa bloggen men jag känner mig rätt tom pa ideer. Och vad kan man göra da? Jo, skriva en toppen och botten lista.

Toppensak


1. Skolan har börjat. Massa roliga föreläsningar. Och C-uppsats. Langsamt börjar jag bli klar!



2. Underbara höst. Över 20 grader varmt.

3. Wordfeud

4. Jag har upptäckt Skype. Tio ar senare än alla andra.

5. Jag har börjat träna ordentligt den här veckan.

6. Jag har cyklat till skolan. Everyday!

7. Om mindre än en vecka aker jag till Italien

8. Jag har inte köpt ngra nya kläder pa över tva manader.

9. Vi kommer att ha en bil i över tre veckor. Lyx!

10. Om en vecka börjar en ny säsong av Gossip Girl. Jej!

Bottennapp

1. Skolan är överfull och folk far sitta pa golvet (inte jag).



2. Jag har förlorat mot Patrick i Wordfeud....4 ganger i rad! Han fuskar tror jag!

3. Jag vet inte hur jag ska börja skriva min C-uppsats

4. Det är 3 manader kvar tills jag far aka till Sverige igen

5. Jag har absolut ingenting att skriva om pa min blogg

6. Att jag inte har upptäckt Skype förrän nu. Alla som känner mig och som har skype..adda mig: [email protected] sa kan vi chatta och se pa varandra samtidigt!

Massa kramar

/Mig



HöstAddiction

Hello, my name is Rebecca and I am a Höstaddict! Why? This is why:

1. Sommar är svettigt varm.Jag gillar inte att sola. Det är langtrakigt och jag blir inte brun. De som vill vara snälla säger att jag far färg. Men vi vet alla sanningen: I am a lakan.

2. Det är för varmt för att jogga pa sommaren. Iaf innan typ 21.00 pa kvällen.

3. När hösten kommer vet jag att det bara är en manad kvar tills jag äntligen far aka skidor och/eller släde igen. Kyla, skidkläder, termos med varm dricka, picknick, after ski och vintermys!

4. Jag kan laga min favoriträtt; pumpasoppa, utan att känna mig som en psykisk sjuk! Plus, man kan köpa pumpa och det är fett billigt.

Pumpasoppa:






5. När hösten kommer vet man att tomten är runt hörnet. Och om tomten är runt hörnet
är även Sverige runt hörnet. Jag saknar Sverige!

6. Man kan tända ljus, ta en filt, mysa och läsa en bok. Det gar inte heller sa bra pa sommaren. Mörkret och kylan saknas!

Ljus



7. Man kan rota fram höstkläderna. Man kan t.o.m lyxa till det och köpa en ny hösttröja och kanske en höstmössa. Eller en höstjacka. The sky is the limit:-)!

8. Alla fina löv som ger frid i själen.

9. Man far äta hur mkt ostfondue, raclett och fondue som man vill. Hösten, vintern, jag är redo!

Nej, nu ska jag äta lite choklad för imorgon börjar skolan och stressen igen!

Kram

/En som älskar hösten

Förresten. Pumparecept för alla höstälskare.

1. Lök och vitlök. Stekas i ungefär en minut.
2. In med pumpa och annat gott. Jag hade morötter och potatis.
3. Täck med vatten och smaka av med böljong.
4. Koka upp och lat koka till grönsakerna är mjuka.
5. Ga lös med mixern.
6. Tillsätt creme fraiche eller grädde. Jag är inget gräddfän sa jag använder alltid creme fraiche.
7. I med vitt vin (men gör inte som jag gjorde idag. Jag hade i en halv flaska ungefär)
8. I med kryddor. Vilka som helst. Jag hade i curry, spansk peppar, lite salt och svart peppar.
9. Koka upp igen och tadaaa...fina fina höstsoppa.

Servera med hembakt bröd eller gör som jag:köp bröd i affären:-)

Nostalgi

http://www.youtube.com/watch?v=nWoafpw0rg4

http://www.youtube.com/watch?v=B3vHCTdFvS8



Ben Harper. Sa bra!


När Sverige inte vill komma till Schweiz..far Schweiz komma till Sverige..

Idag rapporterades det om världens rikaste länder. Schweiz lag pa topp (saklart) efterföljd av USA. Jag blev genast tveksam. I genomsnitt har varje schweizare ungefär 250 000 CHF pa sitt sparkonto  (enligt FOREX är det 1 988 255,00 SEK) Jag konstaterade ganska snabbt att jag garanterat inte bidrog till det genomsnittet. Därför tänkte jag att jag skulle bjuda pa lite bilder hemifran. För att visa hur jag bor och för att även visa att det finns schweizare som inte har 250 000 CHF pa sparkontot!

Vi har ett kök. Med mycket tacky rosa. Som jag älskar och Patrick älskar lite mindre.

 


 

 

 

 

 


 

Vi har ett badrum som är sa litet att jag knappt kunde ta kort därinne! Men vi har ialla fall en fin skylt! Och fina dörrar.

 

 

 

 

 

 

När en fysiker och en psykolog bor tillsammans maste man mötas pa halva vägen. Vi möts vid en filosoferande Einstein. (Översättning för alla som har glömt tyskan: Vilken trist epok, där det är lättare att krossa en atom än en fördom)


Vi har ett vardagsrum. Inte lika flickigt som köket men förmodligen inte pojkigt nog om man fragar Patrick. Dessutom har vi nog världens fulaste soffa, men den far duga tills vidare. Här ser man även ett halv sovrum (läs en hög med kläder, dalig hemmagjord "konst" plus fula, hemmagjorda klädlador!)


 

Och sa har vi ju ett kontor saklart! Och eftersom att Patrick var med pa bilden men hatar rosa, sa gjorde jag en svart ram. Bara för honom!


Ja, nu har ni sett hur extravagant schweizare bor men framförallt hur jag har det! Vill däremot papeka att bara för att jag har lagt upp bilder pa min lilla lya betyder inte det att ni inte behöver komma och hälsa pa. Ni är mina kära och jag saknar er! Ni är alltid välkomna!


Puss och kram

/Krösus

 

 


Äntligen!






Underbart

Ibland händer det. Jag har "missat" säsong 3 av hollywoodfruarna och Maria Montazami. Vilket innebär att jag inte bara far se MM varje mandag utan att jag även har en hel säsong att ta igen. Ibland vinnar man. T.o.m jag.


Ingen vecka utan jamaicabananer!

Snart börjar skolan. Och med mer exakta ord, snart börjar skolan och mitt sista ar som bachelorstudent. Galet! Tänk att lilla jag kommer att bli en freudian en dag. Känns overkligt. Samtidigt har jag ju slitit som ett djur (ett litet djur) sa jag har förtjänat min titel "bachelor of science". Men innan skolan börjar pa riktigt sa deltar jag nu i en engelska konferens. Inte för att det är intressant (för det är det inte) men för att man kan fa poäng och jag behöver alla poäng jag kan komma över! Varje förmiddag har jag lyssnat (läs varit den flitigaste facebookaren i hela världen) pa föredrag om forskning som bedrivs inom det engelska spraket. Jag kunde nog inte vara mindre intresserad! Men pa eftermiddagarna har det varit intressant. Vi har diskuterat svart literatur i storbritannien och vi har diskuterat den högerextrema vag som sveper över europa.

Igar fick vi ett litet avbrott i vardagen och vi satte oss pa en buss som tog oss till Basel. Pa morgonen var jag aterigen den mest flitiga facebookaren i världen och pa eftermiddagen gick vi pa en afrikansk safari i Basel. Jag hade faktiskt sett framemot det. Men det var ett antiklimax. Det var typ: här är en bokaffär för det finns svarta författare. Aja, som tur var hann vi knyta fina vänskapsband, dricka kaffe med fina männniskor, äta afrikansk mat, leka den där leken när man sätter en lapp i pannan och man ska gissa vilken kändis man är (jag blev utskrattat för jag inte visste vem Bolt var..men vem fan vet det?!) och lite andra fina grejer.



Jag facebookar och tänker pa vad jag kan skriva i min blogg.



Som tur är finns det kakor och fina vänner. Sandra är inte bara en nyfunnen vän utan hon har även utbildat mig i forumet "att sälja kläder i Bern". Varje första söndag varje manad är det marknad här i Bern. Senast Sandra salde kläder hade hon salt för 1500 SEK pa tva timmar. Jag är förväntansfull!



Det mest imponerande pa hela dagen. En san där man som är helt stilla, en san där gatuartist. Och det har man ju sett förut. Men den här, han satt helt stilla, i luften. Det är inte illa pinkat! Jag förutspar en lysande karriär!

Nej nu är det dags att klä pa sig och aka till skolan. Vi ses pa facebook:-)!


En händig Dr.Fysiker

En trasig kamera. En BRA kamera. Ett prisförslag. Ett prisförslag som innebär att man lika gärna kan köpa en ny kamera. En snal man. Men en händig man.



Och med en händig och snal man förvandlades 200 CHF till 0 CHF och kameran är som ny!P blev glad men gladast blev nog räven! Passade mkt bra mtp att det var en Salmfödelsedag around the corner. Och de födelsedagarna brukar besta av mkt mat. MKT mat. Förra gangen var det fyrarätters, denna gang var det en blyga femrätters som serverades. Mamma Mia.

Förrätt: Sallad och fina fina nyckelpigor



Förrätt 2: Smördegskakor med champignonssas (ingen bild pa maten men en nyckelpiga är alltid roligt)



Förrätt tre: Soppa med smak av Sherry. Not my cup of tea. Fortfarande ingen bild. Men pajaspojkvän som leker med bordsdekorationen är roligt.



Mjöl everywheeeere!

Varmrätt: En Firre med tillbehör.



En bild före och sen efter jag förvandlade om fisken till Mr.Fiskmän.

Efterrätt: Nach Wahl. Jag är trakig och tar alltid samma. Coupe Dänemark. Vaniljglass, varm chokladsas och grädde. Patten är ocksa trakig och tar alltid samma. Citronsorbet med vodka. Fast hans efterrätt ÄR en trakig efterrätt!



Ja, det var lite om min helg. Jag tror att det goes without saying att vi var mätta efterrat. Väldigt mätta. Den här veckan försöker jag att vara lite försiktig. Tyvärr är jag pa konferens och det serveras  hemmagjorda (!) chocolate chip cookies till fikat. Men jag tog ett äpple. Klapp pa axeln till mig. Nu är det dags för hollywoodwajfarna och sen ska jag sova sa jag orkar sta emot kakorna imorn med!

Puusss







Beans on toast..Don`t think soo!

Jag och Patrick planerar alltid dagen innan vad vi ska äta till middag. Vi är bada foodies och älskar mat men tyvärr har vi inte en budget som passar till. Vi hade bestämt att vi skulle äta toast och sallad. Spännande och kulinariskt va? Det var mest för att vi bada är sjuka och toast är ju gott och enkelt!  Men gardagen ville ngt annat. Croque monsieur i all ära.... men ibland maste man sätta guldkant pa tillvaron och ibland maste man överraska de man älskar. Kanske framförallt när man är sjuk! Sa istället för Mr.Croque M blev det en tvarätters (trerätters..alldeles för överskattat).

Varmrätt





Skaldjurskakor pa ragbröd. Serverad med chilimajonäs


Ett recept om ni känner er sugna

Efterrätt



New York Cheesecake. Gottis!

Och ett till recept

Jag kan varmt rekommendera att ha bär till cheesecaken. Jag köpte inga bär men vitchoklad cheesecake blir väldigt söt. Och mitt andra husmorstips är att inte ha cheesecaken inne sa länge som det star i receptet, framförallt inte när man gör sma ostkakor!

RSS 2.0