My weekend of food...
Not only was my weekend full of beautiful weather and flowerness. It was also full of food.
Friday evening

Jätteräkor med nudlar (4 pers)
300 gr nudlar|400 gram brokkoli|16 jätteräkor|2 klyftor vitlök|2 teskedar sesamolja|2 matskedar ljus soja|2 matskedar ostronsas|En halv tesked socker|En chili|Garnera med tva varlökar och lite korianderblad|
Saturday evening

Aperetiv
Kalmare med oliver
|250 gr kalamari|50 gr svarta oliver|50 ml olivolja|50 ml jordnötsolja|Saft fran en halv citron|Havssalt och svartpeppar|En handfull persilja|
Spett med tomat och feta
|150 gr feta|10 cocktailtomater|10 sma basilikumblad|Olivolja|Svartpeppar|

Varmrätt
Lax fran medelhavet
|4 laxfileer utan skinn|24 sma soltorkade tomater|24 basilikablad|24 svarta oliver|3 stora vitlöksklyftorHavssalt och svartpeppar|Olivolja|
Tomatsallad
|600 gr olika typer tomater|1 hand med basilikablad|1 tesked dijonsenap|1 matsked rödvinsessig|En halv tesked socker|4 matskedar olja|Havssalt och svartpeppar|

Champagnesoppa med bär
|600 gr bärmix|1 hand mintblad|2-3 matskedar socker|200 gr joghurt|200 gr grädde|300 ml kall champagne(eller bubbelvin)|
Sunday morning breakfeast

Friday evening

Jätteräkor med nudlar (4 pers)
300 gr nudlar|400 gram brokkoli|16 jätteräkor|2 klyftor vitlök|2 teskedar sesamolja|2 matskedar ljus soja|2 matskedar ostronsas|En halv tesked socker|En chili|Garnera med tva varlökar och lite korianderblad|
Saturday evening

Aperetiv
Kalmare med oliver
|250 gr kalamari|50 gr svarta oliver|50 ml olivolja|50 ml jordnötsolja|Saft fran en halv citron|Havssalt och svartpeppar|En handfull persilja|
Spett med tomat och feta
|150 gr feta|10 cocktailtomater|10 sma basilikumblad|Olivolja|Svartpeppar|

Varmrätt
Lax fran medelhavet
|4 laxfileer utan skinn|24 sma soltorkade tomater|24 basilikablad|24 svarta oliver|3 stora vitlöksklyftorHavssalt och svartpeppar|Olivolja|
Tomatsallad
|600 gr olika typer tomater|1 hand med basilikablad|1 tesked dijonsenap|1 matsked rödvinsessig|En halv tesked socker|4 matskedar olja|Havssalt och svartpeppar|

Champagnesoppa med bär
|600 gr bärmix|1 hand mintblad|2-3 matskedar socker|200 gr joghurt|200 gr grädde|300 ml kall champagne(eller bubbelvin)|
Sunday morning breakfeast

Ragmjölsscones
|4,5 dl ragmjöl|2 tsk bakpulver|En halv tesked salt|En halv dl olivolja|2 dl mjöl eller filmjölk|
The recepie for the food on friday came from the german magazine Shape. The menu on Saturday was from Gordon Ramsays book "Schnelle Sternküche" ( I dont know what it is called in english) and the scones on Sunday morning was from the homepage: www.scones.se!
Kommentarer
Postat av: sofia
Ååå va mysigt allt ser ut.. får jag flytta till dig ett tag? Ska lätt testa lite champangesoppa jag. Mmmums!
Trackback