When life is good...

...it`s good. Framförallt när det är semesterdags. I helgen var vi pa minisemester här i Schweiz. Schweiz is the shit! Världens vackraste land....tycker jag i fall. Det som är surrealistiskt när man bor i Schweiz är skillnad i kultur och framförallt sprak. Bara en timme med taget och plötsligt var vi i landet där ingen förstar tyska, där ingen vet vad en dagens är (Sacrilège!) och där man känner sig aningens förvirrad.  Hela tiden. Sacrebleu!
Men nu tänker jag lata bilderna tala för sig själv. 
 
Det här är sagan om Bern-Lausanne- Des terrasses de Lavaux-Montreux-Gampel-Bern....i bilder. 
 
Dag 1: Lausanne
 
 
Utsikten fran vart hotell och Eriks gamla hemstad.
 
 
Glad Patrick.
 
 
Solnedgang. 
 
 
  
 
Vad gör man inte för den perfekta bilden? (Det blev ingen perfekt bild)
 
 
Dag 2: Des terrasses de Lavaux
 
 
Sa var vi äntligen iväg. 10 km och rätt platt. Inte sa langt, inte sa jobbigt. Vi startade klockan 09.00 och räknade med att vara framme i mal runt lunch. Da skulle vi hinna bada pa vägen. Hur det blev? Det var inte 10 km, vi var framme vid klockan 14.00. Utan att ha badat. Vi hade knappt ätit frukost, vi hade tva bananer och ett provexemplar av Kellogs K-Special med oss. Och allt i 35-graders värme. Men det var bra grejer. Oväntat men bra. Vi är ju vikingar bada tva.  
 
 
 
 
 
Kolla, bevis. Jag vandrade jag med!
 
 
 
 
Som tidigare nämnt sa var det lite längre än vad vi hade trott. Egentligen inga problem men med lite mat och framförallt, lite vatten, var det en utmaning. To say the least. Efter en sista kraftansträngning uppför sa var vi framme i byn. Prioritet ett var att bada. Vilken känsla.
 
 
Väl framme vid hotellet sa unnade vi oss prosecco fran minibaren (kolla utsikten!) och klappade oss själva pa axeln. Bra jobbat, kompis!
 
 
 
 
Efter en dusch sa begav vi oss ut pa byn. Här: Drink pa femstjärnigt hotell. Alldeles för dyrt. Men utsikten var atemraubend!
 
 
Mojito för 20 CHF. De tar fran de levande som man säger pa tyska!
 
 
Välförtjänad middag. Jag var sugen pa efterrätt och tog därför ingen förrätt (jag brukar alltid ta en liten sallad till förrätt). Ironiskt nog sa var varmrätten sa stor att jag vare sig orkade äta upp den än mindre slänga in en tiramisu i ekvationen.
 
 
Efter middag tog vi av oss vara hattar och sade godnatt.  En sista blick av utsikten och sen ramlade vi ner i sängen. Sa trötta.
 
 
Sedan blev det morgon igen och frukostbuffè (kolla utsikten!). 
 
Dag 3: Montreux

 
 
 
 
Efter frukosten drog vi som sagt vidare till Montreux och deras jazzfestival. Förutom ett religiöst jazzband sa var det inte mycket aktivitet pa dagen. Men vi blev bada väldigt fashinerade av deras trädgardskonst (även fast Patrick ser väldigt ointresserad ut pa bilden). Riktigt maffigt som mormor skulle säga. 
 
 
Efter det blev det äntligen baddags. Pa med bikini och badbyxor och hopp i!
 
 
 
Och efter badet blev det hemgang. Eller vi akte vidare till Familjen Salm för middag och sol. 
 
En underbar minisemester! Utomstaende insmörjning av själen! 
 
Det var min saga om var minisemester. Tack Patrick, du har varit ett utomordentligt resesällskap och pusskompis. Jag älskar dig!
 
Tjupp!

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0