4:20, 420, Fourtwenty

Dalig, suger, värdelös pa att blogga. Statistik i huvudet. Men tänkte fortsätta min historia om US and A. Som bekannt började vi med ett stopp i Washington för att hälsa pa Pattens bästa kompis Martin och hans fru, svenska Karin. Världens finaste par. Men eftersom att jag redan har berättat om Washington sa lämnar jag det sahär och gar vidare i resans historia. 
 
Efter stoppet i Washington flög vi vidare till San Fran. Det var da den 20 April. Vi landade i sol med  blast. Det allra bästa med en resa är det oväntade, inte planerade, som händer pa vägen. Planlösa för dagen strosade vi San Fran. Utan mal. Vi var en aning konfunderade för hela staden luktade Cannabis, I am not joking folks. Alla rökte pa. Det var nästan som att det lag ett tjockt moln av söt braj över San Fran. Confusing. Och ju närmare vi kom Golden Gate Park desto mer luktade det söta jointar. När vi väl kom fram till Golden Gate Park sa var vi tvungen att gnugga vara ögon och försöka stänga vara förvanade munnar. Parken var full med folk. Packad. Vollgestopft. Människor med högtalare, alkohol, grillar och självklart, braj. Whaaaat? Är det alltid sahär pa Söndagar i Golden Gate Park tänkte vi? Efter ett tag tog nyfikenheten och konfunderingen över och jag fragade tva tjejer (unga tjejer) som varesej sag höga eller fulla ut.  
 
- I`m sorry, can I ask you a question?
Konfunderade tjejer gav en osäker nick.
- Is there anything special going on or is there always this much people around on Sundays?
Tjejerna kollade pa varandra. Fortfarande lika osäka.
- It`s fourtwenty.
Jag var väl medveten om att det var den tjugonde April men jag var fortfarande inte säker pa att det var det dom menade. Att det var mkt folk i parken för att det var just 20 April. 
- I am not sure I know what you mean?
- It`s fourtwenty. The celebration of cannabis.
 
Ahaaa. Nu föll pusselbitarna pa plats. Anledningen till att det luktade braj över hela San Fran var alltsa för att det var dagen man firade gräset. Now I got it. Uttrycket kommer fran en grupp pa 1970-talet som kallade sej "the Waldos". De hade hört rykten om att det skulle finnas ett övergivet cannabisfält i närheten av var de bodde och träffades varje dag klockan fourtwenty för att leta efter fältet. De fann det aldrig men uttrycket spred sig och är nu för tiden ett allmänt uttryck för att röka pa, antingen pa en ospecifierad dag klockan 4:20 pm (vissa källor menar att det ska vara 4:20 am) och att fira cannabisen den 20 April, varje ar. Och en utav de största samlingarna av folk som firar cannabisen är belägen just i Golden Gate Park. Verkligen glad att vi upplevde fourtwenty. Det var väldigt speciellt och det är nog inte manga som far uppleva stämningen i parken. Tur att vi inte visste om det innan. Da hade vi nog bara tagit med oss öl och picknick och suttit i parken hela dagen. Vi har en viss dragningskraft till parker, sol, alkohol och mat. Som sagt, det bästa med att resa är resan själv och alla överraskningar pa vägen. 
 
 
 
 
Sa. Resten far vi ta en annan dag. Hej. 

 
 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0